新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Jazzer

[合併擴音機] 合併機推介

starhifi 發表於 2020-5-15 06:11
我身㾗仲想入二嫂K03XD

千祈唔好! 真係好數碼聲, 好惡頂! 誠心忠告

師兄推介嘅 金仔同埋力士 好好多! 起碼好聽, 又冇數碼味! 嗰啲所謂分析力 要唔要都罷!

有冇聽過機械人唱歌? 去片

https://youtu.be/NEC9Z6g4MUA

聽下另外一套Linn, 音樂感 明顯贏咗, 又好聽, 又清楚, 唔係貴嘢就一定好㗎! 不過係我自己覺得啫, 大家自己對比下!

https://youtu.be/OhYUExdjRN0

評分

查看全部評分

回復

starhifi 發表於 2020-5-15 06:25
大師,Siltech 770i我用過都覺得好燥底,330i更唔惦,你睇去年別超330i賣幾銀就知330i質數 ...

我嗰陣時用 又唔係咁差喎! 但係唔可以成套用, 要夾嚟用!

當然同簽名系列 係冇得比嘅! 淨係個高頻變化 已經爭好遠, 但係因為價錢實惠, 我都明! 冇得好講

評分

查看全部評分

回復

一休大師 發表於 2020-5-14 18:07
804d3 我未玩過! 但係804d2 我玩過 都唔係低要求, 呢個都係其中一個原因, 你話試過 啲聲音 好標 同埋 ...

大師所言甚是
回復

近期的 Eso 的音樂性好好多了, 值得去聽吓
回復

其實Eso 而家個聲唔會係差, 但個問題係佢轉款既速度係快到人接受唔到, 18新出, 19年買, 20年變左舊款, 同埋係香港無得比人補d錢升級, 其實就算聲可以接受, 但始終部機唔平, 會令到買家心裡平衡唔到, 所以佢地呢種手法會比較難接受.
合併都可以試聽下CH 既i1, 有速度, 幼細, 推力亦好, 不要看表面輸出W數字, 佢輸出既電流數是不細的, 在代理度試過聽佢推SASHA DAW 亦有板有眼, 內置既解碼, 聲亦都唔錯, 唯獨價錢係比較over budget
回復

Dartzeel - MK2 本人使用,建議用DARTZEEL一定要MATCH易推喇叭。 B&W 804D3 89db will be a bit hard for Dartzeel to push, it sounds ok but not the best
回復

jack 發表於 2020-5-14 22:42
我想問下nagra classic int實價幾多

報價就十三萬左右。
回復

其實去試聽吓都無妨, 起碼可以知道Eso啲機, 點樣標同界.
雖然有部份人包括我在內, 唔鍾意佢嘅聲底, 但亦見到好多網友都好鍾意呢種聲, 確係百貨應百客.
回復

現今Eso CD player 巳再無數碼味!玩得好與唔好純睇個人配撘及功力!
回復

一休大師 發表於 2020-5-14 17:33
講下笑咋 ! 我估你都明白我意思 ,純粹係覺得 如果你想得到一啲嘢, 如果價錢係附近嘅, 可能 ...

其實問題主要在喇叭。換咩都冇得救。

回復

dekiller 發表於 2020-5-15 19:28
其實問題主要在喇叭。換咩都冇得救。

都係有機會 ! 我咁啱搵緊喇叭,804d3 我有興趣, 如果真係賣pm我

評分

查看全部評分

回復

樓主現在用緊乜野線材? 或者還原基本步,揾到問題所在。要換機都有個明確方向

評分

查看全部評分

回復

FrankieSu 發表於 2020-5-15 12:43
Dartzeel - MK2 本人使用,建議用DARTZEEL一定要MATCH易推喇叭。 B&W 804D3 89db will be a bit hard for D ...

只要識揀啲易推既喇叭,再加上地方唔係太大,Dartzeel爆起上嚟絕對唔講得笑
回復

AS881 發表於 2020-5-15 17:07
現今Eso CD player 巳再無數碼味!玩得好與唔好純睇個人配撘及功力!

聽過眾多CD機,DCS加clock真係冇得輸

評分

查看全部評分

回復

Jazzer 發表於 2020-5-14 15:57
Dartzeel 都好似幾正,代理只有208, 上去試試好唔好聲先!

8550唔係太夠力推804D3
回復

804D3要玩得好唔系易事
要有前後級先好考慮
回復

Willwing 發表於 2020-5-17 13:22
804D3要玩得好唔系易事
要有前後級先好考慮

ASR Emitter I 巳經推到反轉! 可以說毫無難度!
回復

一休大師 發表於 2020-5-14 17:33
講下笑咋 ! 我估你都明白我意思 ,純粹係覺得 如果你想得到一啲嘢, 如果價錢係附近嘅, 可能 ...

好同意,其實我升級有時都好迷網,行左唔少宛枉路。
回復

KimmyWong 發表於 2020-7-19 13:50
好同意,其實我升級有時都好迷網,行左唔少宛枉路。

依度好多大師都可以指點你迷津
回復

AS881 發表於 2020-5-15 17:07

回復