新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 14257|回復: 36

[CAS] 世界首發cybershaft MA Series 10M Clock

MA series 是廠方最新的型號, 採用分體式電源設計, 據廠方所說 這系列的時鐘雖然價錢比上一代的便宜,但是表現更上一層樓,小弟沒有上一代比較,所以是否平左又好左,真係不得而知!

因疫情關係,所以選擇FedEx 運送,雖然運費比較貴,但日本發貨後第二日已收到

MA SERIES 本身沒有內置電源,所以購買埋同廠的LPS 及DC cable。

Kenji 生同我講,這台是世界首發,小弟有幸是第一位MA用家,日本今天才開始發貨!

初步感覺,接了MA之後像鏡頭現在才真的對焦了,現在煲練中

評分

查看全部評分

期待報告
回復

Kenji san 話最好把外置供電器擺開少少,要有 4cm 距離,這樣會減少火牛的磁場影響。
回復

好正喎.

我依家無玩CLOCK, 都唔知依家既CLOCK可以去到咩境界
回復

師兄, 如何訂購?
回復

回復

我5月18號已經收到,但吾知係咪香港首發

OP21A

OP21A

4出

4出

評分

查看全部評分

回復

Ray@_@ 發表於 2020-6-5 15:21
http://www.cybershaft.jp/overseas01.html

直接email給廠家

Thanks ching
回復

remychiu 發表於 2020-6-5 16:09
我5月18號已經收到,但吾知係咪香港首發

師兄你這款不是MA系列, 應該是用OCXO Type3,在網站上不是'NEW' 。
而MA 系列是用OCXO Type4, 說錯唔好打頭
回復

Ray@_@ 發表於 2020-6-5 16:32
師兄你這款不是MA系列, 應該是用OCXO Type3,在網站上不是'NEW' 。
而MA 系列是用OCXO Type4, 說錯唔好 ...

雖然都係type 3但因為改用DC only而冇左AC果部分,所以聲音質素會更有改善。
1 output 未出我已經得知出4 output所以快人1步理想達到
10M clock -3.JPG
回復

師兄,可以影official testing 報告嗎?我有興趣想知OP19MA 個Allan variance 係幾多
回復

remychiu 發表於 2020-6-5 16:46
雖然都係type 3但因為改用DC only而冇左AC果部分,所以聲音質素會更有改善。
1 output 未出我已經得知出4 ...

師兄,你部係op21又4 output加外置lps,當然係世界最強啦!
你部有4 個output所以應該不是ma series.
你可問一問Kenji 生,可能你個系列也是世界首發
回復

LanLan 發表於 2020-6-5 16:48
師兄,可以影official testing 報告嗎?我有興趣想知OP19MA 個Allan variance 係幾多

今晚看看話你知

師兄,請問Allan variance 是代表什麼?
回復

remychiu 發表於 2020-6-5 16:46
1 output 未出我已經得知出4 ...

OP21A-1 是新出,只有一個輸出口,用了細機箱,和你的四輸出 OP21A 是不同型號
回復

ThomasLi@FB 發表於 2020-6-5 18:33
OP21A-1 是新出,只有一個輸出口,用了細機箱,和你的四輸出 OP21A 是不同型號 ...

Thomas,其實我最初訂機時候原本訂你個型號(其實已經訂左),跟住無幾耐就見到出左DC版本,所以更改訂單,果時都未有出細機箱。

評分

查看全部評分

回復

Ray@_@ 發表於 2020-6-5 17:04
師兄,你部係op21又4 output加外置lps,當然係世界最強啦!
你部有4 個output所以應該不是ma series.
你 ...

樓主其實我見你出文"世界首發"所以我又出齊齊happy,絕對冇因器材分高低,請勿誤會
回復

remychiu 發表於 2020-6-5 19:00
樓主其實我見你出文"世界首發"所以我又出齊齊happy,絕對冇因器材分高低,請勿誤會
...

師兄,我當然無誤會啦,大家一齊交流分享分享
回復

Ray@_@ 發表於 2020-6-5 19:17
師兄,我當然無誤會啦,大家一齊交流分享分享

回復

LanLan 發表於 2020-6-5 16:48

師兄請參考及指教
回復

師兄, 你份test report又否參考一下?
回復