新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 10975|回復: 39

[合併擴音機] Ypsilon Phaethon希臘神話 ~ 神殿合併機

Phaethon是一種混合線路電平放大器,僅在輸入和驅動器級使用三個有源增益級,其中兩個帶有以單端A類方式工作的低噪聲閥。 它使用一種內部構建的變壓器衰減器,以一種新型的後置衰減技術嵌入到前置放大器部分。

OUTPUT POWER BEFORE CLIPPING        110Wrms @ 8 ohm
180Wrmss @4 ohm
BANDWIDTH        11Hz -75Khz -3db
OUTPUT IMPEDANCE        0,5ohm
INPUT IMPEDANCE        47 Kohm
GAIN        X60
INPUTS        3 RCA +1 XLR unbalanced
POWER CONSUMPTION        125W @ idle
DIMENSIONS        400x185x425 (W x H x D)mm
WEIGHT        35 Kg

https://www.theabsolutesound.com ... tegrated-amplifier/
https://www.monoandstereo.com/20 ... ated-amplifier.html

ypsilon .jpeg

ypsilon phaethon 1.jpg
ypsilon phaethon.jpg

評分

查看全部評分

呢部多少錢?
回復

要細膩有細膩。要狂野有狂野。要韻味有韻味。要速度有速度。
回復

定價231000
如有興趣可以聯繫 烽日音響
2556 9123 或者 6996 1966 Gary
Thx
回復

丰泽广州代理做过展示,温暖,重音乐味,听歌一流。分析力不算强
回復

一定很靚的
回復

frankiechun 發表於 2020-6-8 16:49
要細膩有細膩。要狂野有狂野。要韻味有韻味。要速度有速度。

世上真係有啲咁嘅機
回復

TChan 發表於 2020-6-8 20:18
世上真係有啲咁嘅機

用價錢作參考,比起很多合拼或不拖不水的前後來說。
回復

賣到呢個價重用呢Ddisplay
呢D用用下就"走色"
淨睇樣以為一萬幾千

現在D機價錢就越賣越貴, 但料就越用 越平!

評分

查看全部評分

回復

AS881 發表於 2020-6-9 07:14
呢D用用下就"走色"
淨睇樣以為一萬幾千

哈哈

買包打合併

全新都唔使7皮

咪玩喇
回復

mark38 發表於 2020-6-9 11:41
哈哈

買包打合併

定價23萬幾喎?吾洗7萬又真係平!

評分

查看全部評分

回復

AS881 發表於 2020-6-9 12:36
定價23萬幾喎?吾洗7萬又真係平!

係呀
CP值高
回復

AS881 發表於 2020-6-9 07:14
呢D用用下就"走色"
淨睇樣以為一萬幾千

咁咩DISPLAY先係靚聲?
回復

racewong 發表於 2020-6-9 18:30
咁咩DISPLAY先係靚聲?

聲唔係關個display事! 係賣咁貴嘅機俾呢類平價又唔襟的display點可能呀?眼見嘅用料已經唔靚, 咁入面睇唔到的又會點?可能佢真係好靚聲我唔敢講, 但23萬幾定價我點都唔信under 70K可以買到! 3折發售? 而且呢個牌子唔可能平!睇佢個剩轉盤價錢巳知!除非間嘢就執!
我-向講嘢好直接,正就話正,相反-樣!
回復

回復

AS881 發表於 2020-6-9 19:13
聲唔係關個display事! 係賣咁貴嘅機俾呢類平價又唔襟的display點可能呀?眼見嘅用料已經唔靚, 咁入面睇唔 ...

師兄你冷靜D先,"包打"是否另一牌子代號?
回復

.................
回復

哦包打! 我講緊希臘神話
回復

其實你又冇聽過,就住個mon係咁踩,仲話人地間店就來關門大吉。離題離到飛起,係咪唔抵得呢期人地產品紅呀?可悲可笑!我用過金嗓子前後,passlab前後,dartzeel......結果我用我對耳仔去選擇了佢。冇用眼去望人地個display 靚唔靚料。Hiendy越來越少良性分享!一味都係叫人買呀買,又唔見妳去插其他post.傻!
回復

講真,真係好鬼貴,showroom用部lab12 已經好好聲。
人各有志,唔信仲好,廢事阻住我拎貨同將來加價
回復