新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: awc1216

[CD播放機] 想買部$40000樓下嘅CDP,另想換埋喇叭。

awc1216 發表於 2020-7-23 18:07
鎗王有冇咩推介?

講真用到470推B&W CM5 S2好似有D

浪費左部金仔唷.

不過你要書架的話, 可以去輝煌試下EGGLESTONWORK對NICO
回復

xerxeshowie 發表於 2020-7-24 12:09
換埋喇叭
[測試報告] 只要你對她好..... Dynaudio Special Forty
https://www.hiendy.com/hifif ...

我見佢靈敏度係86db,6omh 200w,會唔會難推呢?
回復

racewong 發表於 2020-7-24 12:58
講真用到470推B&W CM5 S2好似有D

浪費左部金仔唷.

對CM5係之前用落,換amp無換喇叭呀
回復

805d3 我自己用緊, 覺得低頻量感力感爭啲, 其他都好好, 如果唔係好介意呢樣嘢 ,整體都好高分! 如果喜歡呢樣嘢 我覺得就唔好揀佢, 可以試下其他牌子!

評分

查看全部評分

回復

awc1216 發表於 2020-7-24 13:17
我見佢靈敏度係86db,6omh 200w,會唔會難推呢?

去聽聽, 再決定
https://www.facebook.com/AsiaTheatreKT/
回復

一休大師 發表於 2020-7-24 13:23
805d3 我自己用緊, 覺得低頻量感力感爭啲, 其他都好好, 如果唔係好介意呢樣嘢 ,整體都好高分! 如果喜 ...

收到,唔該師兄
回復

awc1216 發表於 2020-7-24 14:12
收到,唔該師兄

如果硬要換CDP, 我最近試緊部LUX D03X, 好滿意.

你有時間可以去輝煌搵東哥聽下
回復

racewong 發表於 2020-7-24 14:21
如果硬要換CDP, 我最近試緊部LUX D03X, 好滿意.

你有時間可以去輝煌搵東哥聽下 ...

我一定要想了,因為原本嗰部已賣
回復

awc1216 發表於 2020-7-24 15:17
我一定要想了,因為原本嗰部已賣

咁快D上去啦, 部D03X有整現今所有FILE 格式既SUPPORT, 播MQA CD更是一絶.
回復

racewong 發表於 2020-7-24 15:38
咁快D上去啦, 部D03X有整現今所有FILE 格式既SUPPORT, 播MQA CD更是一絶.

收到,唔該鎗王
回復

Goldnote CD 1000 Mk II, with Upgrading path

External PSU

Goldnote Tube Box

評分

查看全部評分

回復

Kraftwerk2 發表於 2020-7-29 00:03
Goldnote CD 1000 Mk II, with Upgrading path

唔該師兄
回復

4萬樓下cdp我近日諗到可以考慮densen, 聽過唔差的, 佢仲可以另加錢升級電源, avm亦可以考慮, 近期新和偉做緊avm清貨, 可去睇睇!
回復

sumchung 發表於 2020-7-31 01:49
4萬樓下cdp我近日諗到可以考慮densen, 聽過唔差的, 佢仲可以另加錢升級電源, avm亦可以考慮, 近期新和偉做 ...

AVM部膽CD係幾正,好似無貨了。我可能會揀返金仔部DP-430,襯返一套西裝,不過真係要聽吓啲聲先,因為有師狠批過依部機...
回復

You could also consider Audia Flight CD 3 S from Italy, should be available in Mong Kok

回復

Kraftwerk2 發表於 2020-8-3 03:44
You could also consider Audia Flight CD 3 S from Italy, should be available in Mong Kok

Or YBA CD 430 designed in France, assemble in China available in Mong Kok too

A review in Chinese

https://www.normanaudio.com/avfline-chinese-yba-passion-cd430/
回復

PMC 同B&W 比較中性, ProAC 人声太甜有味。
回復

KimmyWong 發表於 2020-8-3 09:14
PMC 同B&W 比較中性, ProAC 人声太甜有味。

明白,我現階段鎖定PMC 25.22i,但周圍都未有現貨,無得試。
回復

awc1216 發表於 2020-8-3 09:41
明白,我現階段鎖定PMC 25.22i,但周圍都未有現貨,無得試。

代理新漢都未有?
回復

Kraftwerk2 發表於 2020-8-3 03:57
Or YBA CD 430 designed in France, assemble in China available in Mong Kok too

—部好有音樂感的 CD player.
回復