新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: jason1812

[合併擴音機] 新手想買合併機求推介

如果單睇A4 , 我贊成AMR會好夾。

而Lux509 在shopping list 中表現最全面百搭, 大把喺手, 將來升級喇叭亦未必使換機, 如果有靚二手吾好放過佢。
回復

ernest 發表於 2020-7-24 23:47
我聽過Spendor夾Densen, 絕對有magic

謝謝C Hing分享,會將佢加入聽名單
回復

haha12 發表於 2020-7-25 06:14
如果單睇A4 , 我贊成AMR會好夾。

而Lux509 在shopping list 中表現最全面百搭, 大把喺手, 將來升級喇叭 ...

我都係咁諗509x百搭啲。其實507uxii係咪差好遠呢

評分

查看全部評分

回復

jason1812 發表於 2020-7-25 18:00
我都係咁諗509x百搭啲。其實507uxii係咪差好遠呢

507 和 509 未正式比較過, 照計同門子弟吾同價位吾會死錯人嘅。

A4 算容易招呼所以507 應搞得掂,但係明知 509 至少高半格而又更有能力應付未來升級喇叭嘅需索咁過吾過到自己個關呢?

回復

AMR AM777 SE is a very good choice, indeed.
回復

我買507uxii時就係聽A4,一首歌就決定買
回復

haha12 發表於 2020-7-25 20:08
507 和 509 未正式比較過, 照計同門子弟吾同價位吾會死錯人嘅。

A4 算容易招呼所以507 應搞得掂,但係 ...

咁又係,廢事之後心思思想升級
回復

KeltonFan@FB 發表於 2020-7-25 21:45
我買507uxii時就係聽A4,一首歌就決定買

C Hing覺得507uxii如何?有無咩唔滿意呢。推書架定座地呢
回復

jason1812 發表於 2020-7-27 09:12
C Hing覺得507uxii如何?有無咩唔滿意呢。推書架定座地呢

四個大字"非常滿意"我只係推Elac 244.3書架,上去輝煌試時佢地用A4,都係輕輕鬆鬆的,我買時覺得係我買過最值得買既音響產品
回復