新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6030|回復: 6

[喇叭線] IN-AKUSTIK LS-803係咪任何配搭下都係會各方面比LS-603優勝?

價錢兩款都可以接受,係咪買高級一定好D?

我就覺得唔係嘅! 假設你沖涼條花灑喉, 如果你換好粗, 水流量係多咗, 但係如果你本身水壓唔夠, 其實係仲衰!

加上又要睇器材 空間 各樣各樣, 咁實際真係要試過先知, 不過如果你603同803揀, 咁梗係揀803啦! 反正唔會爭好遠, 買高少少

1603同603 就真係爭好遠呀! 兩隻我都玩過,1603 真係正嘅! 地方夠,amp 夠力, 真係冇得頂!

評分

查看全部評分

回復

用緊QED genesis ,分柝力強,比較中性,快速,低音下潛力高,最重要係平靚正,即刻升級換頂級Spremus,2.5m都係八千多,唔追名牌超值。

回復

Tomt 發表於 2020-8-3 17:59
用緊QED genesis ,分柝力強,比較中性,快速,低音下潛力高,最重要係平靚正,即刻升級換頂級Spremus,2.5m ...

QED係一隻被低估既好品牌
回復

Tomt 發表於 2020-8-3 17:59
用緊QED genesis ,分柝力強,比較中性,快速,低音下潛力高,最重要係平靚正,即刻升級換頂級Spremus,2.5m ...

師兄都係80xD3喎, 兩對頂級Spremus 玩biwire 都唔係太貴喎
回復

603比較單薄cut高cut底,803正常返,有興趣可二手收來試吓,玩一排放返出去無損失
回復

shooter 發表於 2020-8-3 19:30
師兄都係80xD3喎, 兩對頂級Spremus 玩biwire 都唔係太貴喎

玩緊bi amp,試過bi amp真係返唔到轉頭。
回復