新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4457|回復: 7

[黑膠系統] 請各師兄推介Transrotor 唱盤

我見好少人講Avorio ,我想問呢個盤對新手嚟講可以嗎?另外Leonardo 係唔係停咗產?仲買唔買到?謝謝!
leonardo 停產已經超過10年
回復

avorio係入門型號, 連臂都係賣二萬幾.

SETUP都方便易攪.
回復

racewong 發表於 2020-8-5 15:35
avorio係入門型號, 連臂都係賣二萬幾.

SETUP都方便易攪.

請問唱頭有咩建議?amp 會係Naim uniti nova, speaker 係S.F. Sonetto III. Phono 會考慮Keces Ephono (唔知夾唔夾)謝謝!
回復

bath_ape 發表於 2020-8-5 16:13
請問唱頭有咩建議?amp 會係Naim uniti nova, speaker 係S.F. Sonetto III. Phono 會考慮Keces Ephono ( ...

Keces Ephono我測試過上一代.

好百搭. 放心.

唱頭就睇你BUDGET,

Fideleas
https://www.hiendy.com/hififorum ... read&tid=121984

Sumiko Starling 唱頭
https://www.hiendy.com/hififorum ... read&tid=124060

依兩粒我都用過, 現在用緊STARLING. 有機會可以上黎聽下.
回復

bath_ape 發表於 2020-8-5 16:13
請問唱頭有咩建議?amp 會係Naim uniti nova, speaker 係S.F. Sonetto III. Phono 會考慮Keces Ephono ( ...

EPHONO

https://www.hiendy.com/hififorum ... read&tid=116468
回復

JR TRANSROTOR Avorio我在旺角悠揚音響見到有 set up. 樓主可上去試聽。
回復

lowhi 發表於 2020-8-5 18:19
JR TRANSROTOR Avorio我在旺角悠揚音響見到有 set up. 樓主可上去試聽。

夾EAR phono, 一定正啦
回復