新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6918|回復: 18

[附件] CLOSE

ALL SOLD
RE
回復

想要2kg,有收據嗎?
回復

kylovemusic 發表於 2020-8-16 00:16
想要2kg,有收據嗎?

師兄無收據,不過都係英京,阿二上面買,全部都係正貨,應該都無保養
回復

請留2kg,看pm。
回復

原來未能pm,那可電郵留資料嗎?
回復

kylovemusic 發表於 2020-8-16 10:23
原來未能pm,那可電郵留資料嗎?

留左聯絡方法給你,唔該
回復

師兄
留左Whatsapp給你,請覆!
回復

各位師兄
這位wuying908師兄賣野手法十分有問題!
第一、post出來的相跟實物有異,新舊有近3成差異;
第二、今日交收時,我表示要取出來檢查,這位師兄殷勤協助和講解,但回家後其中一隻鼠有個唔覺眼的走線位,結果有漏沙情況;
Whatsapp和致電這位師兄,態度差劣!!現告戒各位小心買賣,只能當本人當黑,遇著騙子!
WhatsApp Image 2020-08-16 at 20.18.16.jpeg
回復

還有,上面post,大家見我問緊2kg,這位師兄就話愈重愈好!
出事後,我話可退款或換番2kg,這位師兄又話唔得!
回復

kylovemusic 發表於 2020-8-16 22:35
各位師兄
這位wuying908師兄賣野手法十分有問題!
第一、post出來的相跟實物有異,新舊有近3成差異;

首先我不多言,公道志在人心,大家係理智者,自然會看得明白,其二我也在WHATSAPP 回覆番師兄

師兄你有當場驗貨,也有兩隻拿高去驗貨,隻老鼠3KG重量,如果係如師兄講有穿有問題.差不多8磅既礦沙,有穿左但我又無修補過既情況下,你檢查都沒有流出來,你都當場無睇到依個情況,我係平靜同你講,只係一係貴師兄可能不為意下撞到,但我自己有多對老鼠,隻老鼠如師兄講既咁樣反皮凸出來,一係受了點壓迫力才迫到礦沙出來, 唔會我賣比你時,你驗貨,都兩隻睇哂, 我仲叫你要托底去拿隻老鼠,你都睇唔到有礦沙情況,師兄既情況我都覺得很無奈,但我帶交易品出來交易的風險,我自己也有承受會唔會途中撞爛既情況,只是作為自己保管既責任,你既情況我交收多次都未曾嘗試過,對師兄說我退唔唔退貨,咩野貨不對版,我也只感到無奈,因為貨不對版,是你都已經不算是求其去檢查就收取,你都檢查完一隻,講可唔可以睇埋果隻,如果你都可以講得通,那師兄感覺打橫來講,話我賣隻爛既比你,但你有作出檢查既情況之下,有點前後矛盾

之後又講我怎教女兒, 我帶得一家人來交收,要呃你2隻老鼠,我唔會帶家人來,也是問心無愧 ! 但你交收完拎番屋企後,就講你放係車度無理佢,拎番屋企就有反轉左隻老鼠皮流沙既情況,我用在我既音響上,真係無試過依個情況,交易二手物件,大家都係當面檢查清楚,我都賣了幾隻,如果師兄發生咁既情況,我都只可以說不幸,但我覺得大家當面檢查清楚後,你拎回家後發覺有咩野問題,或者不滿,我覺得我無理由保證佢額外風險,請師兄冷靜應對

回復

你仲打電話比我,問我乜野一句,退唔退錢,話我都要找$50蚊比你, 你自己睇係你2KG 轉3KG價錢, ,你也有確實,大家交易冷靜清楚想一想,我無咬定師兄不小心去造成,但意外既野, 你放車上,架車都會有郁動,因素可多,我係保障唔到貴師兄,我係度都賣私人二手物件多年,唔需要帶一家人去招呼你同呃你貴師兄果$1600, 你又言詞帶威嚇,話我呃你,問我點教囡,我同你講關你咩野事呢?b同我地依單交易有咩野關係,我個女兒同太太都無同你講過一句野和任何眼晴上交流,你又問我點同個囡交代,師兄你真係不識尊重別人,說話又不夠冷靜,還有大家也是當面交易清楚, 師兄買後回家後發生依D情況我都感到不幸,如果你覺得有問題,你認為我係惡意的賣壞物品給你,依D老鼠也是固定物使用,不是機械電子物件,你交收檢查完,就證明你自己可接受先取走付款,我真係阻止唔到師兄回家後極端的野蠻想法
回復

同師兄講清楚交易時,你也有拎高檢查,同你講在家流礦沙情況,如果當面檢查你都無看到很明顯既爆線,流沙情況,你去左街也好放在車上又好,點樣處理放置保管上既責任,絕對歸於貴師兄的責任來,公道志在人心,師兄第一個電話就已經講我玩HIFI野,連隻老鼠都呃你錢,事情都未事理清楚,你都已經沒尊重小弟,我不介意貴師兄說既野,我係度交易過佰次,大多數都完美交收,和交易的師兄都禮貌好言想向,這裡既認識咁多的師兄都是很有修養,我相信大家都係明白事理既人,我也不為依D小事情大家爭吵,抱歉貴師兄
回復

kylovemusic 發表於 2020-8-16 22:43
還有,上面post,大家見我問緊2kg,這位師兄就話愈重愈好!
出事後,我話可退款或換番2kg,這位師兄又話唔 ...

現在師兄唔洗轉彎抺角了, 你可以將所有既MESSAGE 提供出來, 我講你用在喇叭上,用3KG 比較好一點,係我既個人經驗.無迫你一定要.現在你講到我隻老鼠又爛又流沙,現在又要我同你換隻?

(其實我明白師兄心態,今次交易真係雙方很不幸,如果你當面交收驗清楚,有問題直接確定有問題,我心甘命抵,但我都明白好多人心態,有時買錯野返屋企心有不甘,去店舖屈SALES 誤導,都大有人在). 因為貴師兄的問題,我都終止交易其他貨品,作為深刻反省,多謝各位師兄
回復

kylovemusic 發表於 2020-8-16 22:43
出事後,我話可退款或換番2kg,這位師兄又話唔 ...

對這位較新的會員師兄,做出咁小朋友的行為,我都只可以講聲,有點失望,大家大人來,唔係小朋友,你係我賣野既POST 開幾隻帳抺黑本人,我感到對貴師兄都不需要再多言,大家修養上的問題,同黑講成白的事情, 這件事我都一概不再會理會這位師兄

物件交收無問題無流沙,你點樣愛唔愛鍚你自己既物件帶回家,完全係閣下既責任同問題來,交易時你看見無流沙無爛,回家後變成貴師兄所講既情況,真係不可思異,但我都唔會騷擾你買物件的POST,現在我不是尊重你,是尊重論壇的規則!

https://www.review33.com/2ndhand ... opic=89200811204823

分身帳戶

https://www.review33.com/2ndhand ... mp;item=&page=1
回復

咁大篇文章,都係想講自己清清白白,無騙人?
算罷啦,你都誠信破產!我也不屑跟你再糾纏,
原本玩HIFI係開心事,買賣也是你情我願,但本
人也跟不少師兄作過買賣,平貴也都有,但就是
第一次遇著你這種人。只能算我當黑,自己唔小心!
但都希望讓眾人知道你這惡行!
回復

kylovemusic 發表於 2020-8-17 23:49
原本玩HIFI係開 ...

師兄,大家有眼睇,我做人都要解釋番件事實出來,又係你自己留言WHATSAPP 同電話鬧我講要唱衰我,依一句都證明你唔理智啦! 我誠信破產都係度交收十幾年,十幾年都未遇到你依D人,又講到私人交易講到人家人,我無爆粗鬧9你算係咁,大家交易,唔好感覺一定係你岩哂,大家有理性去分析,你又一口咬定我呃你,又問我咩同個女交代,我已經當你係傻,我又唔會賣你怕,我係網上面唱水都幾廿年多,講真你同我打字,你收左皮啦! 不過我講既都係事實來!你最好黑名單我算, 我有岩既野,都唔好同我再交收 你依D交易者, 我都不想再遇到, 唔係賺你錢呀, 早知你係咁既修養, 我都唔會同你依D人交收, 玩HIFI 都係為開心, 你就係度又去我D POST 幾隻帳一人扮幾個角色, 又話咩我部機有問題, 你都差唔多4-50歲, 唔好做埋D 白痴仔野, 為左咁既野去做D 咁低裝既野? 玩黑膠咁高尚,人格咁低裝,你做埋依D 野, 其實我係你,就真係無哂面,鬧我就鬧我,唔洗開幾隻唔同帳戶出來又扮第二個人,做個高尚既會員
回復

kylovemusic 發表於 2020-8-17 23:49
原本玩HIFI係開 ...

咩惡行? 我犯罪集團呀? $1600 野? 你自己有驗清楚交收,返到屋企先突然流沙爆線? 你講野唔好咁離譜,你果D咩係玩HIFI , $1600野都係度講人點教囡, 你玩既都係無人格既HIFI
回復

ALL SOLD
回復