新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: TChan

[後級] 「大盒」到訪我家

TChan 發表於 2020-8-12 13:32
我問過廠,佢話香港無,我係直接同德國廠買的。

不過香港又見有賣廣告
回復

平凡人 發表於 2020-8-12 14:58
ching真是夠嗮長情,一直是尼間廠的捧場客,我部aaron no.1.a 合併機又係咁簡單的包裝,說明書就是一本2頁 ...

今次跟嚟本書仔都幾精緻架!
埋面仲印埋我個名上去添。
幾驚佢連我個名都刻埋上部機上面呀,
咁就真係大家利士囉!
回復

係時候要送別細佬了,其實當初也沒想過要換掉他,事源一次我不少心壓到後級輸入條RCA缐,起初沒留意到,這一壓很有破壞性,應該是導致了短路問题,左邊聲道出現些微沙石聲,需不影響我平時enjoy music,但,就是心有點不安。
原本打算寄回廠維修,問過,一來一回起馬要個半月時間,對我來講一定唔可能啦!佢又冇得同級trade in,最後才決定升級。
原先以為一對靈敏度92.5dB嘅喇叭,細佬已經可以把他推得很好,誰不知遇強越強,相比之下,原來以前只能説是推得到而已!
回復

TChan 發表於 2020-8-14 20:28
係時候要送別細佬了,其實當初也沒想過要換掉他,事源一次我不少心壓到後級輸入條RCA缐,起初沒留意到,這 ...

師兄對喇叭話哂都係中型座地, 吾會咁易餵飽飴㗎, 換 Amp 肯定遇強越強, Enjoy!!
回復