新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8425|回復: 16

[電源處理器] 即將試全玩電池驅動

想試玩下電池,唯有話養牛太貴了!用儲電器玩 hifi 長遠電費會平好多㗎
https://youtu.be/UfiOuqHeSQI
係咪好似依啲咁!
回復

冇太多研究呀!上圖灰色的那個是出來話俾音響用!內部線材用了 Oyaide SS-102接線,Furutech GTX-D ncf 插座,再做好個屏敝,賣2萬幾港紙,而我買的是上面的民用版,同樣嘅野只係冇 audiophile用嘅料咁解,平咗幾倍!
回復

AS881 發表於 2020-8-14 16:50
冇太多研究呀!上圖灰色的那個是出來話俾音響用!內部線材用了 Oyaide SS-102接線,Furutech GTX-D ncf  ...

你係咪玩到無野玩
?!
回復

很久以前已試過用 APC power supply , 係真的靜左

只是覺音色有少少生硬...?

頭先再望左一望APC, 原來連hifi用的都有了.
不過只限120V
https://www.apc.com/shop/us/en/c ... y-backups/N-1isxu9g
回復

充滿電可以玩幾耐呢?
回復

racewong 發表於 2020-8-14 18:39
你係咪玩到無野玩
?!

都唔係呀!用來俾我100V機用未嘗不可!
回復

ronaldseeto 發表於 2020-8-14 23:27
充滿電可以玩幾耐呢?

未知,每隻有500va, 插 source 用都應該有十個八個鐘!唔夠的話加多隻串埋就有1000va  用!夠插埋 Amp 用了!每樣產品一加上 hifi個名就要搶你錢!
回復

AS881 發表於 2020-8-15 07:05
未知,每隻有500va, 插 source 用都應該有十個八個鐘!唔夠的話加多隻串埋就有1000va  用!夠插埋 Amp 用 ...

我記得之前有網友都有試過...

最終....
回復

有冇負載下輸出distortion參數?
回復

racewong 發表於 2020-8-15 10:51
我記得之前有網友都有試過...

未必差!好多時人人話差我都反而覺得啱用!不過我都會將內部摩改下先
回復

上Amazon打“camping battery”有大把呢類儲電池,平到你笑。
回復

会晤会不同牌子不同的味道呢?哈哈哈!
回復

嚦嚦 發表於 2020-8-16 09:08
上Amazon打“camping battery”有大把呢類儲電池,平到你笑。

我知現在有好多!大多數人都買來比 camping car 用!
回復

dannyluo 發表於 2020-8-16 11:15
会晤会不同牌子不同的味道呢?哈哈哈!

梗係會!Battery 唔同已經唔同聲!
回復

https://www.facebook.com/bluetti.inc/videos/710891422821324/

本來想買埋呢隻,2000火可以俾埋 amp用!不過美國產品現在寄來有風險,放棄了!

衆籌價錢20號前$1,299,開始時只是999
回復

香港邊樹有得買 camping battery ?
回復