新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: CKKeung

[喇叭] Wilson Audio 在 Sept 2020 會推出新的 SabrinaX !

唔知昇級咗咩呢?
回復

mingson 發表於 2020-8-21 21:32
唔知昇級咗咩呢?

原本在 澳洲 StereoNet 網站上的 SabrinaX 的詳細報導, 竟然被删除了!

可能 Wilson Audio 不想透露太多吧。

幸好以下網站仍有 SabrinaX 的較簡單介紹 :
https://www.audiosalon.com/brands/wilson-audio/sabrinax/
回復

沙賓娜其實呢一代已經好好聲, 出佐 X 系之後今代嘅二手可能係好吸引嘅選擇.
回復

細坐地嗻。同書架佔地一樣。
回復

Sabrina 係好野黎,十萬左右極有競爭力
回復

買左sabrina幾個月就出新野
回復

ckc87879484 發表於 2020-8-25 01:19
買左sabrina幾個月就出新野

想撘單問下Devialet夾Sabrina效果如何?我都考慮緊佢
回復

niqueen 發表於 2020-8-25 15:11
想撘單問下Devialet夾Sabrina效果如何?我都考慮緊佢

推動力唔係問題,3頻相當平衡自然,我sam50%ok
回復

要打底Sabrina,聆聽空間又不大,under 200k有咩選擇?
回復

Tomt 發表於 2020-8-21 21:10
好似只係用咗分音新電容,其他無咩特破性科技,單元好似同以前差唔多,最晤明speaker post接綫柱咁鬼近,好 ...

叫做 SabrinaX 的原因就是 :

回復

CKKeung 發表於 2020-8-27 13:02
叫做 SabrinaX 的原因就是 :

睇黎有D料到.
回復

SabrinaX ㄧ定有料到, 因為 :
" ... The original Sabrina utilized X-Material only in its baffle and lower spike plate.  Now, the SabrinaX’s outer enclosure is constructed entirely from X-Material ... "

不過 SabrinaX 在北美的 list price 唔平, 且看看本地代理的實價是多少吧。
回復

mingson 發表於 2020-8-21 21:32
唔知昇級咗咩呢?

成個enclosure用哂X-material
分音用新電容
高音單元用CST Mk5,同XVX/ Sasha DAW一樣
低音單元用Sasha DAW隻8"
新binding post,同XVX一樣

睇落好重料,期待
回復

CKKeung 發表於 2020-8-27 13:58
" ... The original Sabrina utilized X-Material only in its baffle and  ...

請問北美MSRP幾多?
回復

一休大師 發表於 2020-8-20 19:21
唉!……wilson 我都好鍾意, 無奈香港真係地方淺窄, 屋企真係要有番咁上下大 先可以擺佢, 先唔講聲音,  ...

Sabrina 好鬼细對.
回復

leo... 發表於 2020-8-25 19:56
要打底Sabrina,聆聽空間又不大,under 200k有咩選擇?

200K内,我會考慮Magico S3mkll,地方夠大B&W 800D3,有人會話大路,但科技水平高,物料,單元,箱體全部都是自己設計制造,
回復

niqueen 發表於 2020-8-28 15:46
請問北美MSRP幾多?

Price (U.S. MSRP)
Standard Colors - $18,500
Upgrade Colors - $19,500
回復

CKKeung 發表於 2020-8-27 13:58
" ... The original Sabrina utilized X-Material only in its baffle and  ...

回復

Unboxing, 睇到沉晒口水
回復

舊款有冇得trade-in
回復