新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7676|回復: 9

[線材] 中性帶潤澤,威馬black beauty i2s HDMI 線,29/9 更新第2集

使用i2s的玩家唔多,因此市場上i2s線的選擇很少,之前我出post求i2s線推介,威馬sir表示佢造緊一條,導體使用鍍銀線,仲要只係一千左右,真係total loss都唔算肉赤,仲要有得試用,梗係即刻應承。

等左幾日,收到線,急不及待要試吓佢,一開聲,發覺聲音偏乾,較焗促,新線啼聲不能作準,煲吓先算,第吓再睇效果。

煲左2日,成件事已經唔同晒,細節表現佳,音場也撐闊了,聽流行曲時的鼓聲、人聲都有不錯表現,聲音中性偏潤澤,可以有效中和CAS的不足,聽歌時很容易便投入其中,係一條很不錯的選擇。真係唔好畀佢的價錢同平實的外表迷惑,以為條線只係普通料,佢的表現四平八穩,非常正路地改善你系統的聲音,性價比很高,值得推介。

WhatsApp Image 2020-09-25 at 20.31.00 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-09-25 at 20.31.00.jpeg

評分

查看全部評分

請問如用糸Bluray機可以嗎
回復

spiwel 發表於 2020-9-25 21:31

Bluray 機出的唔係i2s 訊號,係一般聲畫訊號,而呢條線係專為i2s 設計,咁technical 的嘢由威馬sir 自己答好d
回復

spiwel 發表於 2020-9-25 21:31

有畫面嘅,但係唔保証效果,因為冇為畫面做優化
回復

會唔會做條畫面都靚既呢 ?
回復

Pak 發表於 2020-9-26 21:27
會唔會做條畫面都靚既呢 ?

唔會,我自己連 BD 機都冇,做咗都唔好買啦!
回復

回復

Thanks~~ 馬sir
回復

買左威馬sir i2s 線幾日就急不及待出po share, 而家再煲熟d, 就分享第二集的聽感。

之前話條線表現四平八穩,各方面都做得唔錯,但煲多幾日就發現有驚喜,就是音場撐得很闊,感覺比之前更開揚,真想不到呢個價位的線會有咁的驚喜!

評分

查看全部評分

回復

神風怪盜kid 發表於 2020-9-29 15:08
買左威馬sir i2s 線幾日就急不及待出po share, 而家再煲熟d, 就分享第二集的聽感。

之前話條線表 ...

回復