新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 21285|回復: 44

[合併擴音機] Denon PMA-A110 vs Accuphase E-280

which one is better if driving high-demanding speaker?
我都想知, 兩款都考慮中, 諗住出晒報告, 12月出手............
回復

睇牌面, 天龍行兩隻牛, 會較好力水啲.
回復

給High demanding speaker就冇可能是 E280了!
回復

B&W 805D3 邊部好D? 或者師兄們知道邊度有得用805D3試晒兩部?
回復

kgbandy 發表於 2020-10-23 21:05
B&W 805D3 邊部好D? 或者師兄們知道邊度有得用805D3試晒兩部?

直上E480         
回復

I'm just curious why many c-hings re-sell their e-480 after buying not long. any reason?
回復

TerrenceKwo@FB 發表於 2020-10-24 17:20
I'm just curious why many c-hings re-sell their e-480 after buying not long. any reason?

因為佢哋發金仔原來係咁正, 急不及待要攻頂.
我之前都係玩開E-470, 唔夠一年, 要升級玩前後級先可以解到毒.
回復

kgbandy 發表於 2020-10-23 21:05

一定係110啦.
回復

我在發佈會聽完A110推805D3, 在四佰尺, 十多人的空間, 發揮得好好.

如果唔係追金仔夢的話, 同價位一定係天龍A110
回復

新寵駕到~~~~等唔切到聖誕節,已經忍唔住要入坑了...............隻色真係好靚

評分

查看全部評分

回復

kgbandy 發表於 2020-11-21 17:34
新寵駕到~~~~等唔到聖誕節已經忍唔住要入坑了...............隻色真係好靚

恭喜哂, 等你報告.
回復

我果報應該月底或者12月初先到,anyway 恭喜師兄
回復

回復

The picture tells all about

評分

查看全部評分

回復

Haaaa 發表於 2020-11-21 18:57
https://youtu.be/Bwby4_bFv-A

我聽到金仔出人聲確係正好多, 而天龍就少咗啲啲尾音咁.
回復

banjo 發表於 2020-11-22 09:50
我聽到金仔出人聲確係正好多, 而天龍就少咗啲啲尾音咁.

呢條片幾好喎, 唔難聽出分別, 表現嘅聲音亦都係兩隻品牌一貫嘅作風, 非常明顯!

金仔出嚟好明顯毛燥感少, 而且順滑, 入耳好聽, 女聲更係一絕

天龍就尾音少啲, 力感同硬度都比較好, 喜歡男聲 我會揀Denon

評分

查看全部評分

回復

一休大師 發表於 2020-11-22 10:08
呢條片幾好喎, 唔難聽出分別, 表現嘅聲音亦都係兩隻品牌一貫嘅作風, 非常明顯!

金仔出嚟 ...

其實天龍都唔係輸哂, 如果播大場面交響樂, 氣勢一定勁過E-280好多.
回復

280同270好似分別唔大,我賣咗金仔E270換PMA A110.

評分

查看全部評分

回復

antonthunder 發表於 2020-11-23 15:24
280同270好似分別唔大,我賣咗金仔E270換PMA A110.

https://youtu.be/SoqdoO-oBBo
回復