新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: pepsiman

[分享] 2021大家有甚麼升級大計?

想換Amp...但Y記喺咪唔會有新Surround AI Amp呢?
回復

希望快D回復正常D戲快D出碟
回復

banjo 發表於 2021-1-9 15:38
要買 Accuphase C-3900
       Yamaha    A-S3200
       Soulnote   E-2

你買部Yamaha    A-S3200做咩?
回復

racewong 發表於 2021-1-15 14:39
你買部Yamaha    A-S3200做咩?

俾睡房部電腦用, 駁落A-S3200玩2.1.
依家用緊馬仔PM11s3, 但啲聲太暖, 想轉口味.
回復

banjo 發表於 2021-1-15 22:04
俾睡房部電腦用, 駁落A-S3200玩2.1.
依家用緊馬仔PM11s3, 但啲聲太暖, 想轉口味. ...

A-S3200好正
回復

其實我最鍾意係佢嘅外型, 實在太正喇.
回復

banjo 發表於 2021-1-16 15:23
其實我最鍾意係佢嘅外型, 實在太正喇.

佢既聲音都好正, 你如果買左, 試下AB比較下套金仔老頂
回復

racewong 發表於 2021-1-17 13:03
佢既聲音都好正, 你如果買左, 試下AB比較下套金仔老頂

好, 一於咁話, 應該呢個月尾到貨.
回復

banjo 發表於 2021-1-17 13:10
好, 一於咁話, 應該呢個月尾到貨.

我試過用3200推YG HAILEY....正到爆.

包你喜出望外.
回復

racewong 發表於 2021-1-17 13:12
我試過用3200推YG HAILEY....正到爆.

嘩, 咁大對都推得郁, 部3200裡面啲料應該有好大改進.
等我機到手後, 熱埋身就上報告.
回復

banjo 發表於 2021-1-17 18:52
嘩, 咁大對都推得郁, 部3200裡面啲料應該有好大改進.
等我機到手後, 熱埋身就上報告. ...

一定啦, 我都好鐘意依部3200
回復

升級玩下投影雞
回復

最近升級咗部 projector,由原先嘅 Viewsonic LS820 1080P DLP 換咗部 EPSON EH-LS500B 4K 3-LCD。  由於我主要用部 projector 嚟打 FPS games,除咗畫質嘅提升外,input lag 之前由官稱數據嘅 ~50 ms 降到只有 16.7 ms,特別係用 sniper 嗰時嘅反應速應明顯提升咗唔少,又冇咗以前 DLP 為人詬病嘅彩虹斑,畫面四隻角嘅變型失真及色散少咗。 連風扇聲都靜過以前,整體改善好大。 不過我用透音幕冇用抗光幕,畫質上應該冇發揮到極致。  所以如果好似我咁成日打機,建議都係揀 3-LCD 會好啲。

回復

Yamaha2080變咗天龍A110,開心過年。

評分

查看全部評分

回復

換sony sxrd投影機 to Barco
A9G to A9J
回復

ATC SCM11 V2,希望能把AVR換成前後級,再加上有HT Bypass的CAS
回復