新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Avantgarde-HK

[電源線] 電源線起革命 - 英國 ifi Supa Nova

Dear All,

PM sent!  Thanks
回復

Avantgarde-HK 發表於 2021-9-30 09:54
Dear All,

PM sent!  Thanks

pls pm price as well, thanks !

評分

查看全部評分

回復

hififever 發表於 2021-9-30 10:41
pls pm price as well, thanks !

PM sent!
回復

昨日發現 UK plug version 的一條冇燈着, 供唔到電 (但奇怪L, N 線都有電到), 是否壞了?

Thanks.
回復

abc2015 發表於 2021-12-20 09:25
昨日發現 UK plug version 的一條冇燈着, 供唔到電 (但奇怪L, N 線都有電到), 是否壞了?

Thanks. ...

PM SENT{:5_126:}
回復

please PM the price for UK plug. thanks

評分

查看全部評分

回復

Lor 發表於 2022-1-3 11:21
please PM the price for UK plug. thanks

PM sent{:5_126:}
回復

哩款電源線如果唔係焊死而係壓接的話,唔知可唔可以換靚頭呢?因我見有商家早期可以換英式。

另外有冇人知導體是多股絞合還是超粗一條芯?官網啲圖睇嚟似係火、零線只包住獨立一條超粗的導體,唔知咁樣會唔會好粗聲。

評分

查看全部評分

回復

newpants 發表於 2022-1-9 09:33
哩款電源線如果唔係焊死而係壓接的話,唔知可唔可以換靚頭呢?因我見有商家早期可以換英式。

另外有冇人知 ...

ifi 現有英式版.  ifi 不見議換頭的.  {:5_126:}   Nova 及 Supa Nova 是多股線芯的.{:5_126:}
回復

代理話,之前條線原來㡳板壞咗.
等咗三個星期,由廠方寄過一條新嘅過嚟.

今日終於收到!! {:5_540:}

代理服務不錯 !!   
Thanks. {:5_167:}

評分

查看全部評分

回復

abc2015 發表於 2022-1-20 14:54
代理話,之前條線原來㡳板壞咗.
等咗三個星期,由廠方寄過一條新嘅過嚟.

{:5_167:} {:5_167:}  最緊要你地玩得開心.
回復

WhatsApp Image 2021-09-27 at 10.54.21 (1).jpeg
SupaNova的線材使用5根OFHC(Oxygen-Free High Thermal Conductivity)高導性無氧銅導體,表面有多層聚合物披覆保護。這5根導體以幾何平衡式結構排列,其中負責接地的導體位於線材中心,兩側各有一對正負極導體,接著在兩對導體之間又配置了空氣絕緣的聚合物管確保兩側導體分離,改善線材整體的介電性能與結構穩定度。強調這樣的結構設計可以讓磁場相互抵銷,確保沒有殘留的磁場施加到中心的接地導體,並且接地導體也沒有多餘的感應電壓,原廠將此設計稱之為Ground Zero技術。
showimage (3).jpg
另一項重點是線身上的黑色圓柱狀物體,內含iFi自家開發的ANC2(iFi’s Active Noise Cancellation 2)主動式噪訊消除技術,運用類似主動抗噪耳機的原理,主動導入和噪訊反相的訊號,藉此抵銷噪訊。此外,上面還有LED燈號顯示,幫助用家判斷接地、極性是否正確,還具備突波保護功能,能夠自動監測並切斷電路。
https://news.u-audio.com.tw/newsdetail.asp?newsid=7740
回復

iFi Audio NOVA and SUPANOVA Power Cables
回復

呢條PC 係我用過最高C/P值嘅線,音場深左,背景靜左,你可以見到整個主體突左出耒!

評分

查看全部評分

回復

insider 發表於 2022-5-21 11:39
呢條PC 係我用過最高C/P值嘅線,音場深左,背景靜左,你可以見到整個主體突左出耒! ...

你識貨呀. 依家真係平靚正之選.{:5_167:}

評分

查看全部評分

回復

咪睇完你Utube條片之後身痕

評分

查看全部評分

回復

條線真係唔錯,不過IEC 尾頭插入機時冇 "click", 好易鬆,唔覺意什至會跌出來

評分

查看全部評分

回復

AS881 發表於 2022-5-22 12:14
條線真係唔錯,不過IEC 尾頭插入機時冇 "click", 好易鬆,唔覺意什至會跌出來 ...

謝謝! 但電源線IEC 插插入會有 click 的嗎? 如果係我們會向ifi 反影{:5_126:}
回復

Avantgarde-HK 發表於 2022-5-23 10:10
謝謝! 但電源線IEC 插插入會有 click 的嗎? 如果係我們會向ifi 反影

大部份都好像是任到某個位要用力才推到入去!但這款就由頭到尾都太順滑的鬆{:5_454:}

評分

查看全部評分

回復

AS881 發表於 2022-5-23 12:37
大部份都好像是任到某個位要用力才推到入去!但這款就由頭到尾都太順滑的鬆  ...

IC, 我們又無發覺鬆喎!  不過會照報告給 ifi.  

如方便可否PM 你插在什麼機, 我們給廠參考{:5_126:}
回復