新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 天下第一刀

[分享] 3瓦後級足夠房間地震

人盲不算可憐,心盲才真可憐。我,同情你。

評分

查看全部評分

回復

frankyching 發表於 2021-7-21 13:10
太多人以為個政府民主咗,個社會就會民主,民主真係只能响少數民族體現出來,正如師兄提過嘅北歐。有好多 ...

好心你讀多d書先學人講民主喇。你一講就露餡,水準之低,令人捧腹。

評分

查看全部評分

回復

R33-Ng 發表於 2021-7-22 14:23
好心你讀多d書先學人講民主喇。你一講就露餡,水準之低,令人捧腹。

水準何如低呢?具體係點露法?詳細啲指出嚟,等我改進吓吖,唔係開口埋口一句:唔夠好、唔認同、唔合理 ⋯⋯ 呢啲冇內容嘅說話我養嗰隻就係咁講嫁喇,你咁叻,唔係馬 !?
回復

R33-Ng 發表於 2021-7-22 14:23

英國統治香港期間的言論自由都沒辦法保障﹐原因沒有引進美國憲法“第二修正案”﹐如1967年8月香港商業電台播音員林彬的死就因為沒有辦法自衛。。。
來源 https://zh.wikipedia.org/wiki/%E ... 6%E8%87%AA%E7%94%B1
香港的校園欺凌到一些同學神經失常跟死沒有分別﹐美國的校園槍案70%因為校園欺凌到那個同學神經失常﹐美國58%的民眾認同讓其自裁﹐欺凌到神經失常=死﹐償命﹗
前年看到香港有D人惡過黑社會﹐幾個人欺凌一個不認同其觀點的人﹐被打一wok也沒辦法自衛。為何世界一流的人才都到美國﹖因為學術上言論自由足夠保障.“權錢色”任何國家都出得起.

評分

查看全部評分

回復