新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 3616|回復: 31

[附件] Wilmer 20周年銀地盒

I got it on one Saturday late afternoon.  Mr. and Mrs. Ma were hurry on for their next destination
Listened for about 2 weeks, everything's fine.  Definitely is worth to have one.  I fully agree with other Ching's comments about it few weeks ago.  The background is silent and more details are heard. C/P ratio is exceptionally high.

IMG_20210720_211253 (2).jpg

評分

查看全部評分

呢隻抵玩啦
回復

我都想試吓
回復

下個月初先再有貨
回復

配埋威馬地線威力倍升!
回復

正野係好賣D, 我諗你要日日OT到凌晨都攪唔掂D ORDER.
回復

大家對威馬既地盒有無D咩問題想問??

等我儲埋D 問題, 叫馬SIR上黎攪多次LIVE, 一次過回答大家好嗎
回復

racewong 發表於 2021-7-21 13:07
大家對威馬既地盒有無D咩問題想問??

等我儲埋D 問題, 叫馬SIR上黎攪多次LIVE, 一次過回答大家好嗎 ...

鎗王兄,

可唔可以簡單講下地盒嘅接駁呢?

eg.如果我得一個地盒,咁應該用係訊源,還是amp,還是喇叭先呢?還是都係要逐件,每逐個位試呢?

點為之逐個位試?有啲機無grounding ,咁係咪部機逢係有金屬嘅位都駁黎試?

或者可唔可以試吓錄段demo做A/B test 呢?

可能我表達得唔好,請見諒!

仲有呢,不如你開一個post長期頂置,放晒啲片嘅link落去!咁會唔會方便啲?(純粹建議,可以不理)

謝謝
回復

kenlo61680 發表於 2021-7-21 15:50
鎗王兄,

其實你地可能無留意, 我地已經開左個REPORT區喺上面...

https://www.hiendy.com/hififorum ... mdisplay&fid=81

不過你在HIENDY上面都已經可以SREACH到好多相關資料啦.
回復

kenlo61680 發表於 2021-7-21 15:50
鎗王兄,

地盒玩得顛既話, 每部都要駁一個.

至於駁邊個位就真係要自己試.

我多數都會駁機殼最近IEC果粒縲絲.
回復

racewong 發表於 2021-7-21 17:18
其實你地可能無留意, 我地已經開左個REPORT區喺上面...

https://www.hiendy.com/hififorum/forum.php?mo ...

回復

馬爺,呢件好嘢有冇得借架?謝謝
回復

如果可以借嘅話就真係好喇
回復

Hungmo 發表於 2021-7-21 10:18
配埋威馬地線威力倍升!

你説出重點來!!

評分

查看全部評分

回復

appletim 發表於 2021-7-22 05:38
馬爺,呢件好嘢有冇得借架?謝謝

我估佢如果夠貨, 都會借比大家
回復

PhantomGTR 發表於 2021-7-22 10:03
你説出重點來!!

無雙地線?
回復

用咗地盒係咪一定會有分別呢?如果係嘅話都唔使借黎試
回復

kenlo61680 發表於 2021-7-22 13:38

理論上一定會有提升, 放心去馬啦.

馬SIR產品, 信心保証啦.
回復

kenlo61680 發表於 2021-7-22 13:38

一定有,攪錯用法另作別論。
回復

PhantomGTR 發表於 2021-7-23 01:04
一定有,攪錯用法另作別論。

Phantom兄,

小弟相關知識貧乏,有錯請指正,以我理解,線材一端駁地盒,另一端就駁器材,而器材上有好多位要慢慢試,直至聽到最岩聲為止!

另外請問會可以點樣攪錯用法?等我將來可以避免,謝謝
回復