新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 1788|回復: 7

[解碼器] 有冇Playback MPD-6用家可以分享下

買唔起DCS Rossini而家考慮緊呢部或者MSB Discrete DAC。有諗過買sacd唱盤亦都聽過Soulnote D3,用料足夠性價比高聽cd同埋sacd有驚喜,會令人一首一首歌聽落去。有喺朋友屋企比較過D3用usb同cd/sacd嘅分別,十分明顯。明顯播碟好聲好多,雖然未至於話聽usb唔得,但係感覺兩者好難兼得,除非畀多一倍錢。我知道唔可以直接比較播cd/sacd同埋播file嘅能力,因為CAS有太多嘢影響咗出嚟嘅表現。例如music server、streamer、switch、LPS、clock、洗水、file quality 等等,同埋sacd機有usb output只係附帶唔係首要嘅功能唔可以強求太多。

我都有諗過I2S,但係可以選擇嘅DAC唔算好多,而且要將我而家用緊嘅Auralic Aries G2都換埋或者加部有I2S output嘅ddc先至玩到...
唔駛諗, 加入MSB家庭啦
回復

支持,$125000一部
回復

ttty 發表於 2022-7-2 12:41

咁要upgrade 埋dual power supply同埋加個usb module
回復

正,等報告
回復

ttty 發表於 2022-7-2 12:41

你講緊邊部賣$125000?
回復

MPs-6
回復

有冇師兄可以pm我MSB Premier DAC basic 實價大約係幾多?{:5_126:}
回復