新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2748|回復: 16

[合併擴音機] 金仔現貨

各位師兄,請問有無地方有E5000現貨賣呀?
得阿二有得買..
回復

香港只會去阿二
回復

香港原音唔係都有賣金仔嗎?
回復

True S & Ying K冇現貨
回復

收到風, 因為日元依家低走, 買一部蝕一部, 唯有暫停出貨, 再冇改善, 只有加價嚟平衡.
回復

日元低水應該會保持一段時間,咁其他日本品牌如果都有呢個情況,咁日系市場會萎縮,或者會考慮玩水貨,實在無可奈何
回復

banjo 發表於 2022-9-20 12:53
收到風, 因為日元依家低走, 買一部蝕一部, 唯有暫停出貨, 再冇改善, 只有加價嚟平衡. ...

日元都唔肯加息,點可能有‘‘改善’’,只會再跌,日本水貨減價,佢行貨加價,會有生意?佢識唔識經濟學?匯率風險係產品加價解決?咁航空公司係咪又加機票價平衡油價風險?日元跌生意咪仲好,唔通日元係咁爆升佢會有多啲生意?
水貨改電壓難唔難?

評分

查看全部評分

回復

banjo 發表於 2022-9-20 12:53
收到風, 因為日元依家低走, 買一部蝕一部, 唯有暫停出貨, 再冇改善, 只有加價嚟平衡. ...

我係阿二買完C3900 同 A75 兩三個禮拜之後,他們便話已經加番價。{:5_481:}
可能我入貨的時候已經是近年低位!{:5_538:}
回復

astroboy1973 發表於 2022-9-20 14:34
我係阿二買完C3900 同 A75 兩三個禮拜之後,他們便話已經加番價。
可能我入貨的時候已經是近年 ...

真幸運, 執返個尾彩.
回復

sky176 發表於 2022-9-20 14:07
日元都唔肯加息,點可能有‘‘改善’’,只會再跌,日本水貨減價,佢行貨加價,會有生意?佢識唔識經濟學 ...

-據講, 金仔有好多零件要用外國貨, 要用外幣找數, 所以有此下策.
-如果喺惠康攞水貨, 喺日本時已經改咗香港電壓, 唔會有難度.
回復

Unbelievable 發表於 2022-9-20 13:39
日元低水應該會保持一段時間,咁其他日本品牌如果都有呢個情況,咁日系市場會萎縮,或者會考慮玩水貨,實在 ...

我聽水貨店主講, 因為日本嗰邊, 已經冇貨派, 所以佢唔會再接水貨單, 兩個月前, 我訂咗部P-7500後級, 到依家都未有.
回復

有一點我諗唔明⋯⋯每樣貨品都有定價,我估計大家都見過金仔最近加價後既價單。咁如果原材料價格不斷上漲,加價亦無可厚非。咁有乜理由日本自己本土就賣,出口就會蝕錢?我孤陋寡聞,真係唔明箇中原因
回復

產品價格調整通知
2022年8月23日

感謝您對我們的產品的惠顧。

受全球新型冠狀病毒感染蔓延的影響,半導體等電子元件價格大幅上漲,供應不足,原材料價格持續上漲。 在這種情況下,我們努力降低成本,但很難維持產品價格。
因此,我們將修改某些產品的價格,如下所示。 對於給您帶來的不便,我們深表歉意,但感謝您的理解和理解。

*價格調整率約4%~12%(部分商品除外)
※修訂前價格 2022年9月20日(星期二)~訂單量(本公司從經銷商處收到訂單的部分)
※修訂後價格 2022年9月21日(星期三)

個別產品, 請聯繫我們的轉銷商。
其他雜誌包括《Stereo 9 月刊》(2022 年 8 月 19 日發布)、音訊訪問 186(2022 年 8 月 21 日發佈)和
音訊入口網站“PHILE WEB”。
如果您有任何疑問,請致電 045-901-2771 與我們聯繫。

我們將繼續努力提供穩定的高品質產品。
感謝您對各種情況的明智理解,並感謝您的持續惠顧。
回復

外幣匯率日日新低,港元訂價日日新高。入油一樣{:5_105:}

評分

查看全部評分

回復

Sa683s 發表於 2022-9-21 00:49
外幣匯率日日新低,港元訂價日日新高。入油一樣

c-3900 日本定價只不過是 yen 2,000,000  

現大約等於港幣11萬,  但香港定價17萬 {:5_696:}

你講得好啱, 定價錢太進取, 嚇跑了客人 {:5_478:}

回復

金仔行貨同水貨價錢,越高級差額越大。
水貨改電壓,對聲音好與壞,會有影響。
水貨有壞代理不保修,寄返日本,好似運輸費要自行承擔。
正常好少會壞,睇下好唔好彩,都係博。
加價前趕尾班車入部行貨CD機,不是最低型號,可能新一批會加價。
以我所知,行部份型號已停貨或停產。

回復