新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2313|回復: 20

[請教] Magico A3 配舊amp

各位Ching 好。因為有意想買對Magico A3,而屋企人本身有隻90年代買落既Classe amp (DR-25),想請教大家如果用呢隻amp 去推對A3, 如果照數據去睇,聲音表現會如何?

以下係隻amp 既spec,想大家比d 意見。 唔該哂!

回復

正!師兄玩Bridge 真開心! 但小弟想睇下現有隻amp 會唔會有機會可以推得套A3 ok。如果可以就可以暫時慳番筆
回復

ColaBear 發表於 2023-3-22 10:19
正!師兄玩Bridge 真開心! 但小弟想睇下現有隻amp 會唔會有機會可以推得套A3 ok。如果可以就可以暫時慳番 ...

Boulder866夠推啦
回復

ColaBear 發表於 2023-3-22 10:19
正!師兄玩Bridge 真開心! 但小弟想睇下現有隻amp 會唔會有機會可以推得套A3 ok。如果可以就可以暫時慳番 ...

建議師兄買咗喇叭返嚟試吓先,橫掂你有擴音機,玩一輪唔夠用再upgrade都未遲{:5_167:}
回復

不過我都唔知A3夾咩AMP先好聽....{:5_477:}

等用家分享啦.
回復

呢部有啲機會推得掂 {:5_475:}
只係音色就睇下啱唔啱聽{:5_437:}
回復

{:5_103:}{:5_103:}{:5_103:}
回復

成世煲喇叭命 {:5_466:}
回復

Simcity 發表於 2023-3-22 17:46
建議師兄買咗喇叭返嚟試吓先,橫掂你有擴音機,玩一輪唔夠用再upgrade都未遲  ...

邊位夠, 只會一路買上去
回復

大哥, 你個廳咁大, M6啱你多D喎.

回復

racewong 發表於 2023-3-24 12:06
大哥, 你個廳咁大, M6啱你多D喎.

依家搬咗去住蝸居,要玩 cheap 雞書架仔 {:5_461:}
A3煲到開聲,音樂感好正,唔係要搬都唔會放。{:5_126:}
回復

sunny14148 發表於 2023-3-24 12:51
依家搬咗去住蝸居,要玩 cheap 雞書架仔  
A3煲到開聲,音樂感好正,唔係要搬都唔會放。{:5_1 ...

Sunny C hing, haven't visit you for quite a long time {:5_459:}
回復

Simcity 發表於 2023-3-24 14:17
Sunny C hing, haven't visit you for quite a long time

Simcity 兄,恭喜你換了對 Alexx V {:5_167:}
見到都流口水 {:5_170:}
回復

Simcity 發表於 2023-3-24 14:17
Sunny C hing, haven't visit you for quite a long time

我上次去Sunny果度, 佢用緊Vivid G4
回復

sunny14148 發表於 2023-3-24 14:47
Simcity 兄,恭喜你換了對 Alexx V  
見到都流口水

Alexx V 真係正到唔識講,100 萬樓下都難搵到對手 {:5_165:}
回復

Simcity 發表於 2023-3-25 12:10
Alexx V 真係正到唔識講,100 萬樓下都難搵到對手

的確係毒.
回復

Prince168 發表於 2023-3-26 08:21
買對wa講足半年,個個月show出來,自豪到爆燈。開多一個標題分享聽過大師兄對wa ALEXX V 或 Hiendy ALEXX ...

我去左家訪, 遲D會出家訪片呀

評分

查看全部評分

回復

“買對wa講足半年,個個月show出來,自豪到爆燈。開多一個標題分享聽過大師兄對wa ALEXX V 或 Hiendy ALEXX V showroom?”

師兄,多謝你有睇小弟嘅分享,實在感激感動,除咗上述嘅建議,平日都可以PM小弟大家交流下,一有時間就會回覆。近來因為工作非常忙碌,所以少咗分享,希望大家唔好介意。

Prince168 師兄,你講得好啱呀,可能要講多10年先可以平息心中嘅興奮同滿足。小弟讀書多,識字少,經常重複又重複,敬請見諒。不過都係嗰句,Wilson Audio Alexx V 真係正到唔識講,100 萬樓下都難搵到對手。
{:5_540:}

評分

查看全部評分

回復

我就咁諗,先睇師兄是否真喜歡Magico A3的聲音, 是就買,否則可以考慮其他。
之後可以慢慢找合適擴音機配搭,喇叭(電轉聲)始終好主宰整套系統嘅聲音取向。

評分

查看全部評分

回復