新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 1100|回復: 16

[線材] 徵求Coaxial Cable 1M Rca

$4000靚聲

$4000點會有靚聲?

條題應該改做 $4000 有乜嘢選擇?

評分

查看全部評分

回復

RCA又點會靚聲呢?根本係非標準的數字傳輸。低要求用。

{:7_875:}

回復

師兄,4k左右既同軸我用過兩條都好ok

一條係siltech 380d rca頭既spdif 75ohm
另一條就係cardas既clear digital spdit 75ohm

兩條1m售價都係4千鬆d

siltech音色會細緻靜d,但就能量感弱d冇咁埋身,音色之選

cardas就密度質感強d,高音會有少少roll off,但都係好聲好聽之選.

回復

zenkih 發表於 2023-4-3 15:07
師兄,4k左右既同軸我用過兩條都好ok

一條係siltech 380d rca頭既spdif 75ohm

Zu cable唔知有無? 另外Neotech, Tiglon 等等都可能會有驚喜
回復

racewong 發表於 2023-4-3 20:41
Zu cable唔知有無? 另外Neotech, Tiglon 等等都可能會有驚喜

請問分別係咩model?點樣有驚喜法?

zu係咩聲底?neotech又係咩聲底?

回復

zenkih 發表於 2023-4-3 21:42
請問分別係咩model?點樣有驚喜法?

zu係咩聲底?neotech又係咩聲底?

ZU出名開場活潑爽快, 線條幼細.

NEOTECH就全頻實淨D, 中低頻暖厚D.
回復

racewong 發表於 2023-4-4 11:41
ZU出名開場活潑爽快, 線條幼細.

NEOTECH就全頻實淨D, 中低頻暖厚D.

明白..thanks for reply

咁即係同我介紹果兩條性格相近.

{:5_167:}
回復

zenkih 發表於 2023-4-4 17:34
明白..thanks for reply

咁即係同我介紹果兩條性格相近.

同siltech 好唔同呀, Neotech既線條實淨過Siltech好多。

又唔夠Zu咁開揚
回復

racewong 發表於 2023-4-5 10:44
同siltech 好唔同呀, Neotech既線條實淨過Siltech好多。

又唔夠Zu咁開揚

原來如此..板主一定有a/b比較過以上幾條.
但最估唔到siltech , cardas..竟然輸俾zu 同neotech
睇黎貴唔一定好{:5_167:}
回復

zenkih 發表於 2023-4-5 20:55
但最估唔到siltech , cardas..竟然輸俾zu 同neotech
睇黎貴唔一 ...

又唔好講到咁衰
回復

zenkih 發表於 2023-4-5 20:55
睇黎貴唔一 ...

但係我Siltech 夾 金仔,就正到冇朋友。{:5_170:}
回復

astroboy1973 發表於 2023-4-6 12:39
但係我Siltech 夾 金仔,就正到冇朋友。

{:5_432:}

IC: Siltech 880i rca, Tellurium Q Statement rca

你自己話邊條正D??

BTW, 我都鐘意SILTECH既人聲. 真係有一份華麗高貴的聽感. 真係有毒力.
回復

racewong 發表於 2023-4-6 14:33
IC: Siltech 880i rca, Tellurium Q Statement rca

你自己話邊條正D??

而家它們分別放在一前一後。最好是它們都夾得來。{:5_103:}
回復

astroboy1973 發表於 2023-4-6 15:43
而家它們分別放在一前一後。最好是它們都夾得來。

STATEMENT2出了...試左未??
回復

racewong 發表於 2023-4-6 16:49
STATEMENT2出了...試左未??

未。新出一定超貴。暫時我唔捨得買。
回復

astroboy1973 發表於 2023-4-6 17:04
未。新出一定超貴。暫時我唔捨得買。

{:5_123:}

上黎俱樂部, 我借對ARGENTO EE比你返屋企解毒..{:5_167:}
回復