新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6648|回復: 23

[線材] Voodoo PC 新龍

Voodoo今年AV show推出一系列新龍電源線, 除了大佬Air Dragon及二佬Super Tesla SE冇轉外,
其他龍已轉了新版, 龍名也全改了, 由於太多龍名記唔到咁多, 同朋友試了兩條龍,
第一條白金龍, 即舊版金龍同級, 第二條黑鑕龍, 即舊版鑕龍同級,
上一代Voodoo電源線比一種感覺就係薄聲, 中頻唔夠質感, 高低申延好等等,
新一代Voodoo電源線比我第一種感覺就係中頻密度及質感大增, 小小厚聲, 但不似PAD般有味及滑,
音色可以叫比較中性, 而深闊並冇因中頻密度增加而減小, 深闊度可以話冇大改變,
速度放面有點比舊版慢了好小好小, 低音比以前更實淨, 高音好似冇以前申延得咁高, 但不會冇高音等問題,
力量不用質疑, 都係好力, 小弟覺得新版比較容易夾聲, 而代理話新版白金龍已KO到舊版鑕龍,
但由於冇舊版鑕龍作比較, 作閣下自行比較下。

評分

查看全部評分

有無相睇下呀.....
回復

有無相睇下呀.....
supercow 發表於 2010-8-16 12:42

我朋友入了條白金龍, 等我叫佢影將相來睇睇,
可惜官網未update, 可能要等條鬼佬返美國先。
回復

條白金龍插邊個位置最好sin
回復

條白金龍插邊個位置最好要sin
hk63039 發表於 2010-8-16 12:48

我覺CDP/pre-amp會好D, 如要插PB/Power amp上黑鑽龍會好D。
回復

我都想試吓搵條白金龍插部KOJO,可能會幾好都唔定。
回復

Voodoo今年AV show推出一系列新龍電源線, 除了大佬Air Dragon及二佬Super Tesla SE冇轉外,
其他龍已轉了新 ...
ckw3031 發表於 2010-8-16 12:39

呢兩條新龍幾錢..........
回復

我覺CDP/pre-amp會好D, 如要插PB/Power amp上黑鑽龍會好D。
ckw3031 發表於 2010-8-16 12:57

你套家攪成點,幾時可以家訪
回復

你套家攪成點,幾時可以家訪
hk63039 發表於 2010-8-16 14:55

已七七八八, 想入埋Northstar部新DAC, 遲D找你上來幫幫耳。
回復

已七七八八, 想入埋Northstar部新DAC, 遲D找你上來幫幫耳。
ckw3031 發表於 2010-8-16 20:08

我驚我年紀大隻耳開始濛濛地
回復

萊電果part你好似末執返好喎
回復

萊電果part你好似末執返好喎
hk63039 發表於 2010-8-16 20:14

執好D機先, 有錢再執電果part。
回復

回復

ckw3031 發表於 2010-8-16 20:08

你都睇中呢部DAC?? 有無聽過掂唔掂?? 我講左幾次話想上去聽都未得閒上...... 就咁睇個spec好似幾正......
回復

嘩!好正喎,how much ar,條線要唔要我幫你run佢
回復

幾錢呀?
回復

我今日係17樓試聽呢條線,唔錯
回復

幾錢呀?
supercow 發表於 2010-8-19 17:05

上次問過好似8K到...
回復

哦..貴過金龍WO....係米好過金龍好多?
回復

哦..貴過金龍WO....係米好過金龍好多?
supercow 發表於 2010-8-23 10:14

呢樣就要問ckw3031兄...因為我係av show之前睇ga...老闆剩係同我講將會有呢條野返....但未有得試...
回復