新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 1828|回復: 5

[其他] Amp得一個pre-out但又想玩下bi-amp

如標題,想咁樣試下可唔可以用兩條1分2 XLR去bi-amp呢?
如標題,想咁樣試下可唔可以用兩條1分2 XLR去bi-amp呢?
CeLicA 發表於 2011-6-27 12:52

買兩部一樣嘅 accuphase power amp,
有個 func. 叫 dual mono, 1 條 xlr 扭去一部推一邊
回復

回復 2# 藤原拓海

但係如果部power amp冇dual mono/bridged function,我果方法有冇問題呢?
睇落個pre amp輸出會分薄左,有冇人係咁做呢?
回復

Amp得一個pre-out但又想玩下bi-amp

回復 2# 藤原拓海

但係如果部power amp冇dual mono/bridged function,我果方法有冇問題呢?
睇落個pre amp輸出會分薄左,有冇人係咁做呢?
好睇你要求,理論上係會差少少^-^

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
回復

我就係用一部pre推兩部power,我搵朋友代做了一對一出二的XLR線.....
回復

Very Good,我都係諗住如果得先整條1出2.

THANK YOU
回復