新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: rumor

[分享] 我被hi-fi 玩的經歷

火.. [複製鏈接]
多謝咁多位比面....

請多d分享吓你既經驗, 講出嚟舒服d架..
回復

我有次係西洋菜街培同學買野,又遇到先收錢但茅貨事件!好彩同行個朋友係差人先可以全身而退!果d鋪頭正PK!
回復

我有次係西洋菜街培同學買野,又遇到先收錢但茅貨事件!好彩同行個朋友係差人先可以全身而退!果d鋪頭正PK! ...
masteralain 發表於 2011-7-7 10:41

我試個買walkman送casette帶.......casette帶係係架機入面.......架walkman我估應該比人用咗好多次架啦........
回復

你地既試機天碟係邊隻呀?rumor 發表於 6-7-2011 12:14

唔好笑,我的"試機天碟"是Juno的"天生地夢"
回復

唔好笑,我的"試機天碟"是Juno的"天生地夢"
diamondblack 發表於 2011-7-7 11:48

點會笑你呀, 我係因為個排興數"田雞"先至學去數, 以為數得多就好.  根本唔知點去衡量好定壞, 整係係度日數夜數....
回復

點會笑你呀, 我係因為個排興數"田雞"先至學去數, 以為數得多就好.  根本唔知點去衡量好定壞, 整係係度日 ...
rumor 發表於 2011-7-7 11:55

你府上一定數到比我地多啊 夏天晚上可能仲多
回復

anthlai 發表於 2011-7-7 12:02

個陣時我都未搬村屋, 邊有咁多幫手呀.  宜家, 我唔單只有田雞聲, 仲有蟬, 蝙蝠, 蚊,..........
回復

anthlai 發表於 7-7-2011 12:02

得閒足幾隻蒸飯都好wor
回復

I remembered that bought a pair of Mordaunt-Short Pageant 3 speaker at a shop at G/F of Ap Liu street, forgot the price and the shop name, in early 80s.[]
回復

得閒足幾隻蒸飯都好wor
diamondblack 發表於 2011-7-7 12:07

用煲仔蒸飯正呀
回復

個陣時我都未搬村屋, 邊有咁多幫手呀.  宜家, 我唔單只有田雞聲, 仲有蟬, 蝙蝠, 蚊,.......... ...
rumor 發表於 2011-7-7 12:07

你個到分析力最高啦,我聽隻鄭老秋係你到有7次狗叫聲,點解返屋企聽聽得1次
回復

你個到分析力最高啦,我聽隻鄭老秋係你到有7次狗叫聲,點解返屋企聽聽得1次  {:5_5 ...
ykwan 發表於 2011-7-7 12:25

重要7隻叫聲係係唔同方向而嚟, 包圍感強烈呀.  100萬器材都秒殺呀, 死未.....
回復

rumor,

文章生動、 感性、 真實, 要讚!

我的意見: 玩 hi-fi 係人與 hi-fi 互動, 唔怕俾 hi-fi 玩, 最緊要有得玩!
回復

rumor,

我的意見: 玩 hi-fi 係人與 hi-fi 互動, 唔怕俾 hi-fi 玩, 最緊要 ...
cclai870 發表於 2011-7-7 12:51

好鬼認同lai sir依句~~~最緊要有得玩!
回復

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復

荷蘭friend   我知你講邊對喇叭!   不過個牌子網站都無upgrade呢個動作, 係香港 ...
kachow 發表於 2011-7-7 13:00

荷蘭friend   ,中文係咪解作好很煩
回復

rumor,

我的意見: 玩 hi-fi 係人與 hi-fi 互動, 唔怕俾 hi-fi 玩, 最緊要 ...
cclai870 發表於 2011-7-7 12:51

多謝黎sir.  我其實好enjoy比hi-fi玩既感覺.  com-on! give me more!
回復

回復

唉!  咁我又唔識, upgrade 會好咗聲咁吸引.....  冇啦, 佢地個crossover密封式都唔會比人攪到既.  要換一 ...
rumor 發表於 2011-7-7 13:32

辦法總比困難多

評分

查看全部評分

回復

回復