新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: rumor

[分享] 我被hi-fi 玩的經歷

火.. [複製鏈接]
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復

回復

荷蘭friend   我知你講邊對喇叭!   不過個牌子網站都無upgrade呢個動作, 係香港 ...
kachow 發表於 2011-7-7 13:00

分音無改過?
回復

回復

回復

回復

勁人兄、IT個位是當年的新一代電器,集團有二間舖在西洋菜街!當時呀茂在溢韻你hifi 部經理
回復

請問ruomr師兄對kharma從那裡買入?
回復

是否在旺角中橋大廈20樓購入?
回復

回復

謝謝   rumor 師兄
回復

我被hi-fi 玩的經歷

Hiendy點會變成咁架...
唉...

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
回復

如以上內容引起各位不安, 小弟向各位致歉
回復

Hiendy點會變成咁架...
唉...

loklam 發表於 2011-7-7 16:44

仲好講..你失蹤左一排..少左你係度維持跌序麻..
回復

正值hiendy一週年, 想同大家分享吓我被hi-fi玩既經歷.  如果大家都有一d有趣或者難忘既經歷都可以分享吓.   ...
rumor 發表於 2011-7-6 12:14

精彩!
回復

如以上內容引起各位不安, 小弟向各位致歉
rumor 發表於 2011-7-7 16:50

不平則嗚!!!

無理由放在心內!.................. ........

評分

查看全部評分

回復

13. Window Shopping

女仕行街shopping都會走入去間shop撩吓d衫睇吓arm唔arm, hi-fi友點解咁驚推開道門入hi-fi舖睇野呢?  我係其中一個.  我都唔知幾時被人思想改造咗, hi-fi window shopping 有咩好睇呀?  shopping 唔係要入去間舖了解吓同"聽"吓既咩.  但係我咁多年都有呢方面既恐懼症.  總係鐘意係人門口"妝妝吓", 一同入面個sales有眼神接觸就會閃避佢眼光再轉身走人.  我周不時都搭lift上到添置21/f再行樓梯落地下, 我可以講佢既走火通道應該冇問題, 但千其唔好問我睇過d咩, 我自己都唔知.  友誠仲大劑, 條樓梯又難行, 搭lift開門就係間鋪, 但d hi-end 2 channel 又擺係間唔開聲既試音室入面.  我試過有次膽粗粗推門入去點知比人問 "咩事呀?"  我心諗你估我想老笠咩, 架架20kg 以上攞都攞唔到啦.  一係你就好似我d村屋咁係門口寫"內有惡狗".
反而我去香x影x寄賣我會敢坐係張好Q矮既SOFA度聽吓野........點解.....點解....點解我會咁失敗........我老婆去LV, GUCCI, 雞毛就有人開門比佢, 唔買都可以叫sales 攞嚟試吓, 冇買野走出門口都講句"多謝光臨".
rumor 發表於 2011-7-6 12:14

lee樣我好有同感. 每次我想入d音響店, 都要經歷好大爭扎. 到最後, "timchi" 咁多間鋪, 我只入過一兩間. 可能我個樣一睇就知係"死窮鬼", 點都唔會買得起d產品, 肯定運吉, 所以d店員眼光都好凌厲...
回復

回覆: 我被hi-fi 玩的經歷

做生意揾錢天公地道,不過自己覺得哩道走緊76既舊路,不平嗚應該,不過太多老闆、sales同打手,有意無意出㴝抽吓水,你話我我話你為乜?不如做好自己,揾多D熟客好過啦。
另外見樓主好似咁耐都冇乜好事發生過,香港真係咁黑暗?咁多黑店?
空越來風,是否有因呢?

發送自我的 GT-I9100 大板凳
回復

唔好意思插句咀,禾諗樓主都有好多開心經歷嘅!只不過佢只將自己奶嘢經驗同大家分享下姐!禾都響呢十幾二十年hi-fi過程奶咗好多同交咗好多學費,不過懶得寫之嘛•••唔好下下都陰謀論同咁敏感先得嫁

做生意揾錢天公地道,不過自己覺得哩道走緊76既舊路,不平嗚應該,不過太多老闆、sales同打手,有意無意出 ...
loklam 發表於 2011-7-7 19:37
回復

我被hi-fi 玩的經歷

耐何呢..買個電話都可能要換幾次呢

回復