新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: rumor

[分享] 我被hi-fi 玩的經歷

火.. [複製鏈接]
旺角聲字派,係西洋菜街買野都幾難走得甩.
回復

有華仁會既時侯佢地已經收斂左啦同埋地鋪賣音响已绝蹟
回復

回復 20# CeLicA

當年華仁會商譽算唔錯,旺角音響就比較串,你行去邊都跟到實一實.
可能睇唔起我呢d靚仔.
回復

anthlai 發表於 2011-7-6 13:59

Yes,當時只有地舖同閣樓.
回復

回復  supercow

嗰到一排3間黑店都好出名下,
小弟第一次出糧就走去買walkman,咁就奶左野. ...
米奇老野 發表於 2011-7-6 13:31

Fuck, me too. When I was quite young, I went to this shop on 波斯富街, wanted to buy Sony WM-501/WMF-501 Walkman (the shop was $200 or more cheaper). I paid the money and they said no stock. They refused to return my money. I ended up buying an Aiwa walkman.   Wish there was mobile phone for me to call the police.

I did not dare telling my parents. But I called the "Aiwa Service Center" number printed on the booklet a few times, no one answered the phone. I thought I got cheated and thought about calling consumer council... but I never did.

Now think back, so funny...
回復

anthlai 發表於 2011-7-6 13:59

都唔係ga,果Dhifi地鋪係華仁之後先陸續開門,再後其咪上晒友誠law.
回復

當時友情的名聲ma ma, 勝在多款(水貨)
回復

回復 25# tapwater
一模一樣
回復

華仁會好似之後先有個喎
回復

西洋菜街黑店應該係80年代尾,華仁就唔係好記得好似係90年代頭.
回復

回復

西洋菜街黑店應該係80年代尾,華仁就唔係好記得好似係90年代頭.
米奇老野 發表於 2011-7-6 14:09

應該係
回復

我最記得旺角音響放在架頂的Bose喇叭。
lee388 發表於 2011-7-6 13:42

Lee,用Bose 301當時係潮流來架,好多人都在組合櫃頂放喇叭來聽歌。
回復

Lee,用Bose 301當時係潮流來架,好多人都在組合櫃頂放喇叭來聽歌。
kyu888 發表於 2011-7-6 14:18

當年都好熱門吓好似成4K架
回復

kyu888 發表於 2011-7-6 14:18

因為組合櫃頂係佢既皇帝位
回復

我記得D酒廊Live Band都係將對901吊起
回復

我記得D酒廊Live Band都係將對901吊起
terence 發表於 2011-7-6 14:31

吊起個對係802 pro版來的
回復

Bose 301我都重有對係到.
回復

吊起個對係802 pro版來的
anthlai 發表於 2011-7-6 14:39

兩對個樣都差不多
回復

有無人記得花園街有間阿大地舖呀? 那裡好像專賣 Luxman 和 Jamo

首先申報, 我聽人講話有而已! 因為我得25歲.
回復