新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 1880|回復: 13

[影評] 危機解密BD & 非單親關係DVD實物圖

今晚起雙飛頭場睇(危機解密)尾場先睇文戲...
導演: 鄧肯鍾尼斯
主演: 積克格寧賀 ,米雪蒙娜漢 ,維娜法米嘉
片長: 93分鐘

軍隊上校哥達(積克格寧賀 飾)在一列前往芝加哥的火車上被惡夢驚醒,醒來後被面前的美麗女子姬絲汀娜(米雪蒙娜漢 飾)誤認是另一個人。驚恐間哥達往鏡子一照,赫然發現自己的樣子變了另一個人,而銀包裡的身份證亦不屬於自己!哥達還沒來得及弄清楚情況,他們身處的火車忽然發生爆炸,車毀人亡。哥達眼前一黑,醒來時已置身政府秘密研究所,原來他是軍方秘密實驗計劃「Source Code」的行動執行者,這個程式會將他的意識「植入」另一名男子的身體,利用這個人的身份,哥達可以在火車爆炸前的八分鐘追查此兇案的幕後主腦,以阻止該名炸彈狂徒在六小時後再次大開殺戒。哥達一次又一次重返案發現場追尋線索,直至他發現爆炸案背後不為人知的秘密…..他能否在事情尚未失控之前,成功完成任務?而他企圖扭轉不應被逆轉的命運,將已被炸死的姬絲汀娜救活,又會引發甚麼後果?

非單親關係(The Kids Are All Right)電影資料

在這充滿活力的現代家庭中,非單親關係(The Kids Are All Right)已婚的女同志阿力(安妮貝寧)和茱莉斯(茱莉安摩亞),和他們一對透過人工受孕子誕下的18歲女兒鍾妮(米雅華絲歌絲姬)及15歲兒子里沙(祖舒克治遜),一同住在郊區的一個小房子裡。一家四口生活原本風平浪靜,但就在鍾妮快將離家升讀大學時,里沙請她幫忙尋找他們的「生父」 ─ 當年捐出精子給他們母親的男人。鍾妮不負所托,找到經營餐廳的保羅。這位有名無實的父親,逐漸介入這個家庭的生活,於餐廳當老板的保羅跟當醫生的阿力,性格南轅北轍,本來就難以共處,而最令阿力頭痛的是,連準備開展新事業的茱莉斯,亦跟保羅相處融合,阿力和茱莉斯發現這個男人令本來無風無浪的四人家庭起了極大變化。  

8分鐘,8分鐘,又8分鐘....跟著再8分鐘!

睇到我恰著,搞到我今晚先睇套(非單親關係)...**#@@^&**&%^%#@
回復

8分鐘,8分鐘,又8分鐘....跟著再8分鐘!

睇到我恰著,搞到我今晚先睇套(非單親關係)...**#@@^&**&%^%#@{:5_69 ...
xlarge 發表於 2011-7-31 13:51

唔掂? 我仲訂左今日租隻bd黎睇添..
回復

kachow 發表於 2011-7-31 14:02

下午睇可能冇咁易訓著...
回復

kachow 發表於 2011-7-31 14:02

似睇明珠美劇集囉
回復

竟然咁難睇?!咁一定要租番黎望望...如果唔係又邊有野'小'....  
冇野'小'我就唔算係百彈齋主啦!架架架!
回復

作為小觀眾既我真係冇咁好耐性..同佢8分鐘又8分鐘咁樣重覆落去,不停要單調地睇佢來回相同場景出入多次其實都好虐待我...
回復

作為小觀眾既我真係冇咁好耐性..同佢8分鐘又8分鐘咁樣重覆落去,不停要單調地睇佢來回相同場景出入多次其實 ...
xlarge 發表於 2011-7-31 18:28

咁又未必....我地睇星爺西遊記;月光寶盒救白晶晶果段...一樣係咁重覆但就笑到仆街。
回復

講個秘密你知,LD時代星爺既西遊記我只係睇過上集side A就冇再睇落去...
回復

咁依然LD機都打哂柴.....咁你咪再睇唔到side B 好慘呀你!
回復

壽猩餅主又有冇睇過呢套[偷天情緣]?!又係講男主角不斷重複同一日既奇幻古仔黎... 記得都OK架!

回復

[偷天情緣]有睇過呀!我覺得好睇,趣味性好過樓上果套..可能愛情片關係比較有人味岩我睇D,又或者拍果個眼高手低.
回復

講個秘密你知,LD時代星爺既西遊記我只係睇過上集side A就冇再睇落去...
xlarge 發表於 2011-7-31 18:41

甘你有冇租反VCD睇呀
5D 出report
回復

剛剛睇完。
可能比猩猩王提點左佢會玩月光寶盒,咁唔抱咁大期望下去睇,我又覺得佢唔係咁差...
起碼果8分鐘既懸念創意及理論都有若干平衡,令觀眾容易投入故事,唔似得[逆天潛能]咁有頭冇尾先。
一般黎講,有科幻成份既片我會定性佢分為3類。就係~
1- 為科幻而科幻。
2- 用人性去推銷科幻。
3- 用科幻來包裝人性。

[危機解密]應該係屬於2,有潛質但可惜有局限;未能將一個好故事發揮至極點....

而金馬倫既[深淵]應該就係3既最高級別,表面上係科幻;內容其實係一幕幕人性感動故事。

至於1...

........咪天凶之城囉。
回復