新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 9434|回復: 30

[請教] wattgate

hi all Ching , I want to change the power cord plug , I saw wattgate 5266i  , 330i n 330i ag , which one is better ? I use for source , also I saw the other brand , which one is better
hi all Ching , I want to change the power cord plug , I saw wattgate 5266i  , 330i n 330i ag , which ...
alexwrx 發表於 2010-8-25 14:46

師兄想要咩聲底?
一般黎講,最多人用wattgate 330i 及350i 金頭尾, 人聲最潤
回復

no need 厚聲 , 想要高音通透
回復

no need 厚聲 , 想要高音通透
alexwrx 發表於 2010-8-25 15:16

咁應該用佢既金或銀頭尾
金, 低頻量多d, 銀低頻緊d, 再通透d
回復

how about 古河-Furutech
回復

古河未試過, 一般師兄話古河著重分析力
回復

which one more 音樂味 ?
回復

同價位計,應該wattgate 音樂味多d
回復

我都認為WATTGATE比較好.
回復

thanks ken Ching , but still dunno choose which one 330i or AG
回復

if 330iAG how much ar CHing ?
回復

330i 好力, 實在...AG通透, 亮麗.
回復

330i 好力, 實在...AG通透, 亮麗.
supercow 發表於 2010-8-25 15:45

wa good wor
回復

如果想聲音連貫同流暢,就wattgate 330i金. 如果想聲音通透悅目就wattgate 330i Ag銀.

5266i就避免用係Source喇 . 多嘈音同有d亂.
回復

kachow Ching 出場la
回復

maybe 330iAG la want more 通透悅目 , where can I get these cheaper ? 秋記 or SSP ?
回復

用咩野線?
回復

SSP 會平d, 但係唔知點解同秋記有d唔同..
回復

SSP 會平d, 但係唔知點解同秋記有d唔同..
kachow 發表於 2010-8-25 17:16

wattgate秋記好似係代理,所以有機會水同行分別
回復

秋記貴幾多呢~~??

我都想買隻iec尾比拖板~~~
諗緊用350i 定 c-046好???
回復