新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7862|回復: 31

[分享] 窮人用嘅電源線小比併(不專業包膠)

第一次寫包膠(不專業),純屬個人意見,有錯請賜教

線材如下:
1.        AET Hin Evo (銠白頭尾)
2.        CSE L550R (頭尾用oyaide 037)
3.        Oyaide Tunami (頭尾用oyaide 004)
4.        加瑪 Reference 2B (原裝頭尾)

測試器材:
CDP (CA 640C) 去 Luxman合併AMP 507u
Subwoofer JL112

先講十仔
多得kachow兄推介插上CSE 550R(換埋oyaide037頭尾),低頻同力水其他3條無得比。

跟住試插507u (由牆蘇Oyaide R1 去 Oyaide MTB6拖板 R1 version)
1.        Aet Hin Evo完全唔掂,腳軟無力。
2.        Tunami聲底較硬,高低伸廷不夠。
3.        CSE 550R同加瑪不相百仲,CSE高低伸廷多些小。

評分

查看全部評分

Aet Hin Evo完全唔掂 -> 同意.
Tunami聲底較硬,高低伸廷不夠 -> 同意
CSE 550R同加瑪不相百仲 -> CSE 唔錯...
回復

Hin evo should be used as sources.
回復

CSE L550R how much ?thanks
回復

試用平一級既Aet hcr
回復

CSE L550R how much ?thanks
claero 發表於 2010-8-25 16:33

I found in R33 with brand new, around $2.8K and then go to 'Chau Kee' to change the Oyaide plugs
回復

Hin evo should be used as sources.
cyberken 發表於 2010-8-25 16:32

絕對 同意
回復

試用平一級既Aet hcr
JanHau 發表於 2010-8-25 16:34

之前用過來插十仔,換咗CSE之後放生咗lu...
回復

AET HIN EVO & Kharma Reference 都係俾 Player 用, 俾 Amp 用唔多夠力...........
回復

AET HIN EVO 比Amp 會好漉...
回復

回復 8# gundamfix2005

hcr插amp好力過hin好多好多
hin唔係for amp用~唔好攪錯哂d線既角色
回復

點解我唔係早d見到呢個post呢?我會入cse 條線餵sub 仔
回復

點解我唔係早d見到呢個post呢?我會入cse 條線餵sub 仔
cyberken 發表於 2010-8-25 17:01

回復

cyberken 發表於 2010-8-25 17:01

呢條線我都捕咗好耐先揾到,去33台揾吓,仲見到有但貴些
回復

AET HIN EVO & Kharma Reference 都係俾 Player 用, 俾 Amp 用唔多夠力...........
hkp1196 發表於 2010-8-25 16:46

回復  gundamfix2005

hcr插amp好力過hin好多好多
hin唔係for amp用~唔好攪錯哂d線既角色 ...
JanHau 發表於 2010-8-25 16:54

多謝ching指教
回復

呢條線我都捕咗好耐先揾到,去33台揾吓,仲見到有但貴些
gundamfix2005 發表於 2010-8-25 17:07

不過都係算LA...我隻SUB 仔開既機會都係好細的...
回復

不過都係算LA...我隻SUB 仔開既機會都係好細的...
cyberken 發表於 2010-8-25 17:27

唉.......細聲到比人投訢...服左你..
回復

第一次寫包膠(不專業),純屬個人意見,有錯請賜教  

線材如下:  
1.        AET Hin Evo (銠白 ...
gundamfix2005 發表於 2010-8-25 16:20

Oyaide Tunami 插AV AMP唔知又得唔得呢???
回復

幾好架(好力),我而家都插住Denon
回復

Oyaide Tunami 插AV AMP唔知又得唔得呢???
agnes_b 發表於 2010-8-25 17:43

http://www.hiendy.com/forum/view ... mp;highlight=OYAIDE
回復