新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 3558|回復: 7

[懸疑片] 屍蹤 Abandoned

呢套片係一套簡單懸疑片, 無乜特技, 無乜特別出人意表既劇情, 更加無超班既人馬同外景. 但係非常值得懷念是主角Brittany Murphy在推出這套片DVD之前因肺炎逝世. 享年只得32歲。

預告片:

內容:
片中布蘭妮挑戰希區考克式的心理驚悚片,駭人懸疑氣氛與難以預期的情節逆轉,加上女主角徘徊崩潰邊緣的入戲演出,更添驚嚇臨場感!

任職銀行經理的瑪莉華許(布蘭妮墨菲 飾)將剛交往的男友凱文(狄恩肯恩飾)送到醫院進行一項小手術,久候多時的她回到櫃檯詢問時,竟發現他已不見蹤影,甚至連手術紀錄也憑空消失,經過警方的徹底搜索依然毫無結果,焦慮的瑪莉陷入幾近瘋狂的狀態,連帶使眾人對她的說詞更加懷疑。究竟是醫院企圖掩蓋凱文離奇失蹤的事實?或者一切只是瑪莉精神疾病發作後的憑空想像?心急的瑪莉在尋找男友下落的同時,也將挖掘出隱藏在失蹤案件背後的驚人秘密,而一場令她生不如死的惡夢才正要開始…。

片尾亦都有字幕悼念Brittany Murphy

評分

查看全部評分

有咁既一回事?

我仲諗緊租唔租添,要捧場勒...
回復

睇個古仔有D似Jodie Foster套[高凶三萬尺]既變奏版....
回復

我都唔執輸,一陣間十點鐘開場...

評分

查看全部評分

回復

我都唔執輸,一陣間十點鐘開場...
xlarge 發表於 2011-8-8 20:41

唔好睇唔好話我呀 !   我都係睇完先知佢過身. 所以先介紹..

評分

查看全部評分

回復

唔好睇唔好話我呀 !   我都係睇完先知佢過身. 所以先介紹..  ...
kachow 發表於 2011-8-8 22:58

點可能怪kachow兄,你只係介紹左條女過身,又唔係介紹套戲話好睇....
回復

奶到應一應...................................
回復

奶到應一應...................................
xlarge 發表於 2011-8-8 23:22

最搞笑係撞車個幕, 根本想慳成本, 無撞到落去..比d聲效帶過就算.. 之後架車完整無缺....
回復