新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 47231|回復: 123

[黑膠系統] 黑膠 唱盤 同好會

以後_____________
回復

Support Simcity c-hing

回復

大夫,2手Master Solution報到!

評分

查看全部評分

回復

黑膠 唱盤 同好會

快啲post啲靚仔盤我睇吓^-^

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
回復

30幾年前黑膠盤。。
回復

My Brinkmann Balance + Rockport 6000

評分

查看全部評分

回復

My Pioneer Exclusive P3

2010 HiFi setup 006.jpg

評分

查看全部評分

回復

黑膠 唱盤 同好會

我的千年套裝唱盤!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
回復

呢個都幾靚仔, 貴唔貴架?!

clearaudio.bmp
回復

靚仔盤

回復

各位黑膠高手. 如果小弟想買部2-3萬既黑膠盤(包埋臂,針). 作為起步, 有無推介?

同埋仲有無咩野配套要買? 例如洗碟機個d.. 我真係乜都唔識. 但係認真想玩. 同埋有無d唔洗成日要校既機?
回復

各位黑膠高手. 如果小弟想買部2-3萬既黑膠盤(包埋臂,針). 作為起步, 有無推介?

同埋仲有無咩野配套要買?  ...
kachow 發表於 2011-9-8 13:10

如果想玩新嘢,入門可考慮VPI Classic, 硬盤,盤連臂,約二皮多D,頭就豐儉由人,整粒二手天龍103都不錯!畢直所剩不多,phono可能要揀二手嘢,二三千都有選擇!
回復

如果想玩新嘢,入門可考慮VPI Classic, 硬盤,盤連臂,約二皮多D,頭就豐儉由人,整粒二手天龍103都 ...
7500martin 發表於 2011-9-8 17:52

Thx!  如果我諗住用老麥前級. 佢話連埋phono amp. 咁係唔係唔洗再買任何野? 只係盤, 臂同頭就得? 接駁係用RCA?
回復

Thx!  如果我諗住用老麥前級. 佢話連埋phono amp. 咁係唔係唔洗再買任何野? 只係盤, 臂同頭就 ...
kachow 發表於 2011-9-9 01:07

係呀,加洲兄!禾地有2個會員都係用2300,一樣係咁!
回復

Thx!  如果我諗住用老麥前級. 佢話連埋phono amp. 咁係唔係唔洗再買任何野? 只係盤, 臂同頭就 ...
kachow 發表於 2011-9-9 01:07

你留意個前級built-in phono 是MM定MC, 在這個forum, 我想信所有人都玩MC頭!同時留意phono輸出有幾大,如果太細,而你粒頭又係低輸出,例如Audionote頭,咁你就分分鐘冇動態!切記!
回復

你留意個前級built-in phono 是MM定MC, 在這個forum, 我想信所有人都玩MC頭!同時留意phono輸出有幾 ...
7500martin 發表於 2011-9-9 06:44

2300係有MC同MM不同ge輸入!
回復

2300係有MC同MM不同ge輸入!
masteralain 發表於 2011-9-9 07:24

咁就簡单, 三皮買盡, 不過built-in phono好一般, hea吓無妨!!
回復

咁就簡单, 三皮買盡, 不過built-in phono好一般, hea吓無妨!!
7500martin 發表於 2011-9-9 08:41

馬田, Innovation Compact貴唔貴架? 岩唔岩我呢d新手玩?
回復

馬田, Innovation Compact貴唔貴架? 岩唔岩我呢d新手玩?
OldHenry 發表於 2011-9-9 09:14

Clearaudio盤非常易攪, 近乎Plug and play, 問是在於你 想揀乜臂? Innovation Compact 是Innovation平辦 (即軍長以前玩個個辦本), Innovation約四皮多 (吾連臂), Innovation Compact 我估三皮掛(吾連臂)!! 詳情要幫你問代理!! 如果你前級有phono咭, 你至少慳咗Phono錢!!
回復