新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Simcity

[黑膠系統] 黑膠 唱盤 同好會

軍長兄,兩部都o甘靚仔! 想請教Clearaudio同Transrotor的取向有什麽不同? ...
dangermouse 發表於 2011-9-10 00:29

Clearaudio就真係好鬼Clear, 柔軟d, 舒舒服服但一樣好有分析力。Transrotor 動態及速度上會較明快,訊變強及3D感較明顯。兩隻各有各好!視乎自己喜愛!
回復

Clearaudio就真係好鬼Clear, 柔軟d, 舒舒服服但一樣好有分析力。Transrotor 動態及速度上會較明快, ...
德國軍長 發表於 2011-9-10 00:44

唔該o西軍長兄的解析,希望過2-3星期冇o甘忙,可以安排家訪。
回復

Clearaudio master solution.
回復

Simcity兄, 小弟來報到! 有空來舍下坐坐...
回復

唔該o西軍長兄的解析,希望過2-3星期冇o甘忙,可以安排家訪。
dangermouse 發表於 2011-9-10 01:34

dangermouse, 你又想玩膠膠牙
回復

dangermouse, 你又想玩膠膠牙
OldHenry 發表於 2011-9-20 11:51

正在研究中
回復

正在研究中
dangermouse 發表於 2011-9-20 14:48

有乜心得過d料泥!
回復

有乜心得過d料泥!
OldHenry 發表於 2011-9-20 15:12

老亨,小弟對黑膠一窍不通,現在只係問下d高手同聽下唔同品牌。暫時比較喜歡TW Acusitc及Brinkmann,但價錢係問題!o甘你有什麽大計?
回復

剛係花旗國Audiogon見到此唱盤,叫價十五萬,吾係港紙,係美金!真想知道貴在邊一忽,國內同胞,有興趣不妨諗諗,並告知小弟其優勝之處,好讓小弟見識見識!

回復

剛係花旗國Audiogon見到此唱盤,叫價十五萬,吾係港紙,係美金!真想知道貴在邊一忽,國內同胞,有興趣不妨 ...
7500martin 發表於 2011-9-21 00:12

馬田,洗唔洗介紹貢貴既盤牙
回復

馬田,洗唔洗介紹貢貴既盤牙
OldHenry 發表於 2011-9-21 06:33

貴吾係問題,但係真係吾知貴係邊處?十五皮港紙都勉強,但美金就.
........
回復

貴吾係問題,但係真係吾知貴係邊處?十五皮港紙都勉強,但美金就.
........ ...
7500martin 發表於 2011-9-21 07:44

國內同胞,吾貴吾買!!!吾駛知,只知貴!!!!
回復

剛係花旗國Audiogon見到此唱盤,叫價十五萬,吾係港紙,係美金!真想知道貴在邊一忽,國內同胞,有興趣不妨 ...
7500martin 發表於 2011-9-21 00:12

這個唱盤金色部份應該用24K黃金製造!如果唔係我都諗唔到點解?

評分

查看全部評分

回復

這個唱盤金色部份應該用24K黃金製造!如果唔係我都諗唔到點解?
Billy 發表於 2011-9-21 08:58

小弟在此謝過 Billy 兄拔刀相助!
回復

Billy 發表於 2011-9-21 08:58

You-tube - 有條片關於這個盤, 六七條友圍住個盤, 係咁揼張枱, 個盤都吾跳線, 但 It proves what!?

Website話個Designer係做飛机, 尼件嘢比起佢其他飛机作品, 已經係超平啦!! 吾買走寶!!
回復

小弟在此謝過 Billy 兄拔刀相助!
DAX 發表於 2011-9-21 08:59

DAX兄:
你支新臂set好未?升降支唱臂時,切記打開個arm holder,如果唔係個升降油壓會造成漏油!
回復

DAX兄:
你支新臂set好未?升降支唱臂時,切記打開個arm holder,如果唔係個升降油壓會造成漏油! ...
Billy 發表於 2011-9-21 09:25

多謝提點!
回復

Hi all Chings, 終於可以入會啦
回復

黑膠 唱盤 同好會

想請問各位大大,如果用3xk, 想添置一黑膠系統,(已有amp /speaker)對於一個完全未玩過膠膠的人該如何入手?

有冇咩名牌可推介一下?
另有咩配件需添置?phone amp, 臂,頭,另有冇特別線材需要?
呢個價的組合有冇平衡輸出?
麻煩晒各位。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
回復

想請問各位大大,如果用3xk, 想添置一黑膠系統,(已有amp /speaker)對於一個完全未玩過膠膠的人該如何入手 ...
jovi007 發表於 2011-9-25 01:27

3XK, Rega, Clearaudio, Transrotor等都可, 都好多選擇.

基本先買盤, 臂(有些盤包埋), 頭, phono amp, 貢就開得聲了!
回復