新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 18292|回復: 33

[產品] 見到呢套麥景圖令我有少少重燃愛火

見到敝公司高層chongun, 豪擲17個買下呢套老麥AV前後, 訪問過佢屋企既版主都連聲對我說. 未開聲已經靚到不得了! 開聲無估到好得咁緊要. 我就算睇相都已經覺得好靚仔. 從前玩麥景圖, 可能長時間關燈, 加上成日換器材, 所以唔覺麥景圖本身美既一面..

我其實想問, 如果要推Focal Scala, MC601係唔係入場後級? 因為我個陣試過用MC75 60th monoblock推, 真係有d控制唔到, 尤其個低頻. 如果膽後係唔係別無他選要MC2301?

再睇睇高層d相.. 真係恨死我呢d老麥fans!

評分

查看全部評分

I tried several models of McIntosh Power Amp before.  For controlling Scala, I think both MC452 (Bi-Amp Mode), MC501 x 2 and MC601 x 2 can also serve your needs.  But for sure, MC501 / MC601 is mono block, it can control your speakers well in every aspect.  And the performance cannot be compared with intergrated power amp.

But you should remind that MC501 is old fashion model.  The speed is slower than new models (e.g. MC302, MC452 and MC601).
回復

i vote Mc2301 for sure...
回復

靚聲已是保證了,

如果在 Room Perfect setting 上有問題的話, 小弟定能助上一二的呢 ......

回復

睇完Ken sir 講關於2301真係非常心動..

http://www.hiendy.com/forum/redi ... 23399&fromuid=6
回復

靚聲已是保證了,

如果在 Room Perfect setting 上有問題的話, 小弟定能助上一二的呢 ......

...
kenho 發表於 2011-8-29 13:07

你篇2301 真係毒死無數好漢!!!!
回復

靚聲已是保證了,

...
kenho 發表於 2011-8-29 13:07

小弟已經成為老麥忠實fans,雖然已靚聲到無震,但亦對mx150充滿疑惑,唔知點可以令其更上一層樓,未知我可否親身過來求教求教
回復

見到敝公司高層chongun, 豪擲17個買下呢套老麥AV前後, 訪問過佢屋企既版主都連聲對我說. 未開聲已經靚到不 ...
kachow 發表於 2011-8-29 12:25

加洲兄,以你財力,唔駛諗咁多。去馬MX150啦
回復

小弟已經成為老麥忠實fans,雖然已靚聲到無震,但亦對mx150充滿疑惑,唔知點可以令其更上一層樓,未知我 ...
chongun 發表於 2011-8-29 14:41

當然是歡迎之至啦 !!
回復

當然是歡迎之至啦 !!
kenho 發表於 2011-8-29 15:08

回復

全线老麦豪华派!!正!!!
回復

加洲兄,以你財力,唔駛諗咁多。去馬MX150啦
chongun 發表於 2011-8-29 14:48

我連套2ch都未諗掂...

如果我再玩, 我決心會玩返C500T + MC2301...   好似下面幅圖咁. 不過暫時只買得起左右個兩婆樹..

回復

當然是歡迎之至啦 !!
kenho 發表於 2011-8-29 15:08

昇和既服務真係好到不得了.. 呢個亦都係我離不開McIntosh既原因.
回復

噢, 真係再要出黎叩多兩個响頭先得囉 !!  

師兄謝謝啦, 咪人地會以為做妹架 ~~
回復

這位是超級 Mc Fans ~~

回復

kenho 發表於 2011-8-29 18:46

每隻喇叭用一個2kW推?   即係5.1聲道, 有5台2kW? 真係堅喎!
回復

每隻喇叭用一個2kW推?   即係5.1聲道, 有5台2kW?  真係堅喎! ...
kachow 發表於 2011-8-29 21:12

勁到無倫!
回復

勁到無倫!
masteralain 發表於 2011-8-29 21:58

棍王,出手啦
回復

係呀, 佢連後置都用百幾萬既  McIntosh 大千眼喇叭 ~~ 勁到飛起呀 !!
回復

kenho 發表於 2011-8-29 18:46

呢個就係傳說中, 要四個人先抬得起的老麥中置喇叭
回復