新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 136391|回復: 898

[喇叭] Wilson Audio 同好會

火.. [複製鏈接]

又係果句~~~ HIENDY咁具規模既網, 點可以少得WILSON AUDIO同好會?

以我所知, 喺依個網都起碼有五位用緊WILSON AUDIO.

就等小弟由最低級既SOPHIA開始啦, 請各師WILSON用家, 多些分享配搭心得!!

1) RACEWONG - SOPHIA / watt 6 - TARALABS THE ONE

2) 大雄哥 - SOPHIA
3) JOEJOE1233 - SOPHIA - JPS SUPERCONDUCTER 3
4) JJ338 - SASHA - JMR SIGNAL RUN
5) rhg124 - WATT 7 - SILTECH G5 LS-110
6) mebone - SOPHIA III - PAD ven
7) littlefat28 - SASHA - Transparent reference
8) expii - Watt 7 -  MIT Shortgun S1
9) brian_hiendy - WATT 7 - MIT Shortgun S1
10) CTIK - SOPHIA II

11) gogogo663 - WATT 7 - NBS Omega 4

小弟既goldmund + sophia組合
IMGP9290.jpg IMGP9282.jpg IMGP9287.jpg IMGP9288.jpg IMGP9286.jpg

評分

查看全部評分

Wilson Audio 同好會

又係果句~~~ HIENDY咁具規模既網, 點可以少得WILSON AUDIO同好會?

以我所知, 喺依個網都起碼有三位用緊WILSON AUDIO.

就等小弟由最低級既SOPHIA開始啦, 請各師WILSON用家, 多些分享配搭心得!!

1) RACEWONG - SOPHIA ONE

點解今次要墊石?什麼石?^-^

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

評分

查看全部評分

回復

點解今次要墊石?什麼石?^-^

OldHenry 發表於 2011-9-3 16:51

兩個原因, 1) 容易推D, 試擺位方便好多. 2) 對音質都有正面幫助, 墊左石後, 全頻都會實淨左, 穏定左.

評分

查看全部評分

回復

回復

兩個原因, 1) 容易推D, 試擺位方便好多. 2) 對音質都有正面幫助, 墊左石後, 全頻都會實淨左, 穏定左.
係咪黑麻石?乜價位?

回復

回復 1# racewong

好想去聽

評分

查看全部評分

回復

係咪黑麻石?乜價位?

OldHenry 發表於 2011-9-3 17:06

如果兩塊20 x 24"既黑金沙, 大約$700, 不過我要修大圓角 & 圓邊, 所以好撚貴!

totoal $1400
回復

回復

回復  racewong

好想去聽
三文魚腩 發表於 2011-9-3 17:52

我套機大至都攪掂晒肋, 只欠擺位.

攪埋擺位後 就可以招呼咁多位大哥上黎坐坐啦. 哈哈
回復

SmallEar 發表於 2011-9-3 18:33

細耳兄, 你都用緊wilson?
回復

如果兩塊20 x 24"既黑金沙, 大約$700, 不過我要修大圓角 & 圓邊, 所以好撚貴!

totoal $1400 ...
racewong 發表於 2011-9-3 18:32

幾時有得聽吓先^^
回復

幾時有得聽吓先^^
fatboy88 發表於 2011-9-3 18:36

我套機大至都攪掂晒肋, 只欠擺位.

攪埋擺位後 就可以招呼咁多位大哥上黎坐坐啦. 哈哈
回復

以我所知, 喺依個網都起碼有三位用緊WIL ...
racewong 發表於 2011-9-3 16:48

喂!機靚,相靚,大家咪淨睇,要鼓勵同加分比樓主!

評分

查看全部評分

回復

totoal $1400

我一向介開黑麻石,貪佢平。音效上,黑麻石同黑金沙有冇分別?

回復

我一向介開黑麻石,貪佢平。音效上,黑麻石同黑金沙有冇分別?

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用 ...
OldHenry 發表於 2011-9-3 19:45

我都唔知呀! 要問O下D石頭專家喎.
回復

喂!機靚,相靚,大家咪淨睇,要鼓勵同加分比樓主!
masteralain 發表於 2011-9-3 18:49

加咗!
不過最多得 +10

評分

查看全部評分

回復

我都唔知呀! 要問O下D石頭專家喎.
racewong 發表於 2011-9-3 20:00

據我所知,黑麻石密度比雲石高。至於邊樣好聲就真係唔知。

評分

查看全部評分

回復

Race大哥!恭喜哂!應該有排嘆啦

評分

查看全部評分

回復

Race大哥!恭喜哂!應該有排嘆啦
一休大師 發表於 2011-9-3 20:11

你咁講嘢,即係咒呀 Andy 哥揾唔到 '蘇三' 啫!

評分

查看全部評分

回復

加咗!  
不過最多得 +10
DAX 發表於 2011-9-3 20:04

都好呀!
回復