新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12437|回復: 42

[兩聲道] 簡約.

喇叭:Kharma CE 3.2

SACD機:Esoteric X-05+

Esoteric G03X Master clock

Int.amp: Acoustic Arts Power MK 1

線材:

訊號線:MOGAMI 3173 古河銠白金

喇叭線:jmr

power cord:kharma reference (int.amp) source: kharma matrix

就係咁簡單~~!~

新手初黎報到~請多多指教~~

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?新用戶註冊

評分

查看全部評分

對speaker個網好型wo, 對腳應該係原裝, 同一個style~
回復

對speaker個網好型wo, 對腳應該係原裝, 同一個style~
timka 發表於 2010-9-4 15:23

Guarneri Memento spk stand 同spk係一套賣,冇得分開~

:)
回復

kenji師兄Esoteric X-05 聲底如何呀?:D
回復

件件精品.............
回復

回復

AA 夾SF,師兄,有品味
如果換AMP 我都想有諗過AA 架
回復

kenji師兄Esoteric X-05 聲底如何呀?
flyhigh 發表於 2010-9-4 16:22

x-05最殺食個vrds-neo轉盤,至於粒dac..分析力係好高,件件樂器都清清楚楚..
不過聽落會欠缺左x-01,x-03se/x-03果種密度.
而且eso一向音樂感都唔係好重
如果俾我再揀一次...我會考慮x-03se!!

不過唔代表x-05唔好..只係match問題.

回復

AA 夾SF,師兄,有品味
如果換AMP 我都想有諗過AA 架
cyberken 發表於 2010-9-4 17:35

決定用a.a之前

我都有比較過幾部機...包括goldmund 390,gryphon diablo,luxman 590等等同級既int.

不過最後揀左a.a,因為佢既damping factor有 1000咁高...

玩左sf喇叭咁多年...對佢既特性叫左有少少心得...

如果後級部份控制力不足...根本就控制唔到佢既低音...出黎只會鬆+蒙!!!

至於中高...我好滿意a.a既飽滿,速度同分析力...

有師兄話過goldmund+sf係最佳既配合...但我自己覺得sf味道已經好夠..唔需要再刻意去追求其他味道:)
回復

決定用a.a之前

我都有比較過幾部機...包括goldmund 390,gryphon diablo,luxman 590等等同級既int.

...
Kenji 發表於 2010-9-4 17:59

我用緊X 03SE, 可惜買完無幾耐就將會出K03
依家我用金仔450 推我對805S, 都覺得金仔DAMP 得個BASS 唔夠實...
唔知師兄覺得AA 夾805S 會點呢?
回復

我用緊X 03SE, 可惜買完無幾耐就將會出K03
依家我用金仔450 推我對805S, 都覺得金仔DAMP  ...
cyberken 發表於 2010-9-4 18:05

曾經有hi fi寫手用過a.a mk1 去推803,評價仲好高...
不過hi fi書講既野信一成都已經超標+有凸

但論聲底同控制力..b&w同a.a都夾聲

至少唔會推到805s變左大肥婆~
回復

曾經有hi fi寫手用過a.a mk1 去推803,評價仲好高...
不過hi fi書講既野信一成都已經超標+有凸

但論聲底 ...
Kenji 發表於 2010-9-4 18:10

依家aa除左天下,數碼坊外,邊度有得試?咩價位左右呢
回復

Congratulations brother Kenji !!!

Have seen your postings in Review33 (sonus faber thread) and I think you are using "hoishun" there.  Magnificent speaker !!!
回復

依家aa除左天下,數碼坊外,邊度有得試?咩價位左右呢
cyberken 發表於 2010-9-4 18:40

a.a係和偉代理,你可以去代理度試下

我呢部係mk1...已經停左產...

新果部mk2...應該list price都over 40k...

:L
回復

Congratulations brother Kenji !!!

Have seen your postings in Review33 (sonus faber thread) and I th ...
Simcity 發表於 2010-9-4 19:30

Hi Simcity兄~
您好,r33既hoishun正是小弟.

我真係好羨慕你既環境同埋器材配合!!!  

希望有朝一日可以上去聽下你對amati!~~

:handshake :handshake :handshake
回復

Welcome brother !!!  I am usually free on Friday night or Saturday afternoon.  Pls PM me :)
回復

回復 13# Simcity

wa CHing , your bike so nice
回復

Thanks brother alexwrx!  You must be driving the WRX !

This is my BMW bike, 1200cc, 0-100km in 3.5 secs.

本帖子中包含更多資源

回復

回復 18# Simcity

yes wrx is my first car , but B4 that , I drove honda PMG , but now ho wanna buy a ducati , but my wife
回復

Hey brother, Ducati is good !!!

Some of my other cars too, here a Porsche 993 and a 987 boxster, both in manual :)

本帖子中包含更多資源

回復