新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: rklpoon

[Blu-ray] 租碟

Re: 租碟

二月到今晚先至發市:-

(2/2012 YTD:3)
回復

今晚還碟,租了兩隻:-

(2/2012 CM YTD:5)

評分

查看全部評分

回復

噯仲環保.....人地租完睇完再到噯睇, 跟手幫佢還碟
回復

Fayefei 發表於 2012-2-11 23:47
噯仲環保.....人地租完睇完再到噯睇, 跟手幫佢還碟

可以咁耐至還碟?
回復

今晚租得一隻,不过應該是近期新出的。

(2/2012 CM YTD:6)

- 发送自我的 GT-P7300 大板凳android版

評分

查看全部評分

回復

凶宅藏私 ok喎..
回復

rklpoon 發表於 2012-2-14 22:06
今晚租得一隻,不过應該是近期新出的。

呢套OK WOR
回復

岩岩睇完套Dream House,初初重以為係鬼片,原來係懸疑片,重以為主角買錯凶宅(但唔識去踢契),後發展有d 似部Shutter Island,氣氛不俗,爆机場面欠奉,但d濕濕碎碎既家居雜物移動,汽車及人移位,懸疑配樂d聲效果唔錯,岩我呢d老人家.
回復

我遲d會睇.
回復

琴晚租左套風聲DVD, 幾好睇喎

片名:
The Message
中文名:
風聲
導演:
( 陳國富Kuo-fu Chen )  ( 高群書Qunshu Gao )  
主演:
( 段奕宏Yihong Duan ) ( 黃曉明Xiaoming Huang ) ( 李冰冰Bingbing Li ) ( 劉威葳Weiwei Liu ) ( 倪大宏Dahong Ni ) ( 石兆棋Zhaoqi Shi )
上映:
2009年9月22日中國   詳細上映地區
地區:
   更多詳細拍攝地
對白:
評分:
本站評分.. 7.7/10 ( 180票)  詳細
IMDb評分7.3/10 ( 1394票)  詳細  
顏色:
彩色
聲音:
杜比數碼環繞聲(Dolby Digital)
時長:
類型:
犯罪 劇情 驚怵 戰爭
分級:
新加坡:NC-16 香港:IIB

回復

sk555 發表於 2012-2-16 16:14

片名:

d套上年既 movie.幾好睇. 個別演得吾錯.
回復

真係善冇師兄你
英文水平甘高
唔知點先可以學好英語
回復

大ken 發表於 2012-2-16 17:35
真係善冇師兄你
英文水平甘高
唔知點先可以學好英語

你講阿 poon 生牙,米好似佢咁睇多d美版,抄低d生字,然後上 google 翻譯 學英文囉.
回復

新鮮出爐,奪命金要明晚還.

(2/2012 YTD: 8 )
回復

大ken 發表於 2012-2-16 17:35
真係善冇師兄你
英文水平甘高
唔知點先可以學好英語

乜咁大頂高帽笠落黎呀. 你仲勁la,去外國網站訂碟,話時話,可能細個逢週日去睇西片,睇得多培養成為興趣,詳情可參照以下舊post:-

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... hread&tid=13613

明珠台而家有d片集同時顯視中英文字幕,壞處是遮多左d畫面,好處是即時中英對照,可以學到新字,但我年紀大,老花又腦轉數慢,睇得字幕黎都追唔切劇情.
回復

查實d動作片大堆頭,故事大同小異,估都估到佢劇情大概,除非有大量技術性用語,或故事內容複雜,好似套Inception咁,睇到一舊雲.
回復

sk555 發表於 2012-2-16 16:14

片名:

等我睇下有無得租先.
回復

rklpoon 發表於 2012-2-16 20:08
等我睇下有無得租先.

回復

rklpoon 發表於 2012-2-16 19:39
新鮮出爐,奪命金要明晚還.

After watchng double, please give some comment. What is the story of double?
回復

randyma 發表於 2012-2-16 20:37
After watchng double, please give some comment. What is the story of double?

"A retired CIA operative is paired with a young FBI agent to unravel the mystery of a senator's murder, with all signs pointing to a Soviet assassin." - per IMDb.

回復