新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12588|回復: 12

[分享] DSP HD3 ( RX-A3010 )

我最愛的兩個DSP
1) Sic-Fi  詳細說明最新的 SFX 電影生動地再現的聲音是很好的聲場。每個空間時保持清醒意識分離線,聲音效果,BGM 的生動再現,冇得頂。
2) Chamber 這是適合的宮廷音樂和室內樂空間相對較大的劇院能舒適混響天花板的高度,一個字
    您呢???
好似好堅
回復

真係好堅
回復

我睇戲就通常用Spectale, 如果文戲就用Drama....

睇紅館演唱會,就用Roxy Theater, 其他細d就用Chamber....
回復

Patrick兄,畀你講到我流晒鼻血添....
部3067買咗都唔係好耐,依家又........
我同阿Chris差唔多,睇戲多數用Spectale或Sci-Fi, 如果文戲就用Sci-Fi,
睇紅館演唱會,就用Hall in Munich, 其他細d嘅就用Chamber,
尤其近排熱播HIT MAN演唱會,一定用Chamber呢個Mode,
如果再細d,例如林子祥音樂會,我會用Warehouse Loft,
至於睇電視的話,我會用Adventure,聽CD就唔洗講用硬Pure Direct呢...
回復

好似可以7channel pre-out去後級,FP同RP可以留返比3010推喎!Patrick哥,我有冇睇錯呀?
回復

好似可以7channel pre-out去後級,FP同RP可以留返比3010推喎!Patrick哥,我有冇睇錯呀? ...
chrisclw 發表於 2011-10-10 13:56

錯! 只可以5Channel Pre-out去後級喳
回復

錯! 只可以5Channel Pre-out去後級喳
patricklee 發表於 2011-10-15 17:05

回復

chrisclw 發表於 2011-10-15 17:24

其實加二條power amp 去推前置咪得囉
回復

想問香港定價幾銀?
回復

想問香港定價幾銀?
russianhacker 發表於 2011-10-23 21:43

The S.R.P. of RXA3010 is HK18,500  available now
回復

Thanks Patrick, can I test it at TST show room
回復

Thanks Patrick, can I test it at TST show room
russianhacker 發表於 2011-10-24 13:07

Sure why not
回復