新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 18774|回復: 54

拍板! 10月日本旅行!

岩岩book晒酒店同機票10月6號出發去東京.. Yeah..兩年無去過旅行喇!

知唔知而家日本街邊買煙機可唔可以就咁入錢就得? 定係要身份証Do左先得?

東京..我黎喇!!
我10月3﹣10號都去北海道喎~
回復

good happy trip
回復

拎晒全屋企線材比我幫你保管先.
回復

岩岩book晒酒店同機票10月6號出發去東京.. Yeah..兩年無去過旅行喇!

知唔知而家日本街邊買煙機可唔可以就 ...
kachow 發表於 2010-9-12 18:28

加洲兄去度密月呢......

煙去囉神買啦, 我兩年前去已經要卡喇, 本地人有張P字頭既卡, Do左先可以買到. 我月尾都去, 座通肖機, 下個月頭返, 去八日.

除左山手線, 仲會去D平時少去既地方:

http://www.koedo.or.jp/foreign/chinese_tr/sight/index.html

http://www.kanagawa-kankou.or.jp/ch/area/kamakura.html

http://www.kanagawa-kankou.or.jp/ch/area/fujisawa.html
回復

我月尾都去, 座通肖機, 下個月頭返, 去八日.

除左山手線, 仲會去D平時少去既地方:
sclendan 發表於 2010-9-13 00:58

首迅.....
回復

首迅.....
datacoma 發表於 2010-9-13 17:54

借Sunny兄張相一用.......{:5_99:}
回復

正呀,去日本真開心
回復

其實點解唔响香港機場出境時買定一條 ? 平d 添喎......
btw 我9月30號出發去北海道,5號同6號响東京.......
回復

嘩,咁多餅主都出晒 chip ,依度咪無王管羅:lol

我無食煙就唔知,但聽我個 friend 講日本版同出口版唔同味,所以佢之前都係去到先買 (lucky strike)
回復

加洲兄去度密月呢......

煙去囉神買啦, 我兩年前去已經要卡喇, 本地人有張P字頭既卡, Do ...
sclendan 發表於 2010-9-13 00:58

未係度蜜月. 係結婚前relax一下..
回復

其實點解唔响香港機場出境時買定一條 ? 平d 添喎......
btw 我9月30號出發去北海道,5號同6號响東京....... ...
kleehkg 發表於 2010-9-14 01:22

日本有無限低幾多煙? 出境個陣係日本個到有無得買?
回復

日本有無限低幾多煙? 出境個陣係日本個到有無得買?
kachow 發表於 2010-9-14 11:28

唔清楚限帶幾多,我多數唔理。出境個陣係日本個到好似有,但耐冇去唔係好肯定......
回復

嘩,咁多餅主都出晒 chip ,依度咪無王管羅

我無食煙就唔知,但聽我個 friend 講日本版同出口版唔同味 ...
Roy 發表於 2010-9-14 09:32

係呀, 而且可以試下香港無既牌子嘛, 我會買cool lu (Kool).....
回復

未係度蜜月. 係結婚前relax一下..
kachow 發表於 2010-9-14 11:27

嘩....係洗得最多錢既時候仲有"閒錢"去日本relax, 加洲兄/嫂真係....
回復

係呀, 而且可以試下香港無既牌子嘛, 我會買cool lu (Kool).....
sclendan 發表於 2010-9-14 12:27

薄荷煙有乜推介? 有無近似黑冰萬?
回復

你講依個牌子已經超出我既認知 ... haha
回復

Kool is also good wor ~
回復

薄荷煙有乜推介? 有無近似黑冰萬?
kachow 發表於 2010-9-14 18:26

http://www.japantrends.com/crush-your-menthol-kool-boost-powerball-cigarettes/

Kool (讀音係"cool" "lu") 咪夠晒cool囉, 我食開最淡煙味果隻, 白色盒既, 唔同上面條link果隻, 我無記錯黑冰萬都應該係淡味而勁涼, 你可以試下喇....
回復

你講依個牌子已經超出我既認知 ... haha
Roy 發表於 2010-9-15 01:04

其實Kool應該唔係日本牌子黎, 不過好似香港無得賣.
回復