新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 7500martin

[電源線] Wireworld Platinum Electra - 一條實實在在的電源線

OldHenry 發表於 2011-12-5 20:19
貢你會唔會放條Crystal Vajra?

吾會!
回復

racewong 發表於 2011-12-5 20:35
即係點? 唔係好明添!!

WW線本身無什麼性格,聲底較偏中低音,頻寛/動態/密度在其價位內無話可說,如果系統聲音偏鬆散,適合用其來收緊線條及結象,會有素質直線提昇,但無改變音色的正面效果

回復

johnmo 發表於 2011-12-5 20:58
WW線本身無什麼性格,聲底較偏中低音,頻寛/動態/密度在其價位內無話可說,如果系統聲音偏鬆散,適合用其來收 ...

簡單講句,用左 WW 就好似條線隱左形咁,好得人驚!
回復

史的墳 發表於 2011-12-5 21:18
簡單講句,用左 WW 就好似條線隱左形咁,好得人驚!

只能意會,不可言傳,聽過就信了
回復

johnmo 發表於 2011-12-5 21:28
只能意會,不可言傳,聽過就信了

我就是信了,所以先入了兩對 Platinum XLR..........

不管你信不信,反正我就是信了!
回復

史的墳 發表於 2011-12-5 21:31
我就是信了,所以先入了兩對 Platinum XLR..........  

不管你信不信,反正我就是信了!{:5_52 ...

有沒有驚覺自己之前都小看了套機的實力
回復

johnmo 發表於 2011-12-5 21:35
有沒有驚覺自己之前都小看了套機的實力

暫時未有特別感覺,因為未有時間煲練佢,但高中方面明顯地清爽、通透、及密度高!
回復

supercow 發表於 2011-12-5 10:46
自從上次鐘醫生帶著條WIDEWORLD Platinum Eclipse XLR 去加洲家試聽, 我已對WIREWORD有著非常好的好感..條 ...

WW Platinum IC比NEOTECH  Amazon IC素質好很多

Amazon IC優點在於人聲磁性,和銀線裏做到厚暖
回復

cyberken 發表於 2011-12-5 00:46
Rogers 兄又分享下啦

原本想早點分享,可惜太多野忙,未有時間慢慢享受

回復

rogers910 發表於 2011-12-5 23:15
WW Platinum IC比NEOTECH  Amazon IC素質好很多

Amazon IC優點在於人聲磁性,和銀線裏做到厚暖 ...

多謝分享...睇來你兩對都用過呀......
回復

supercow 發表於 2011-12-5 23:19
多謝分享...睇來你兩對都用過呀......

對,Amazon我很早期已玩緊

Platinum就大約半年前到才玩

再早一段時間,我是用kharma enigma signature的

回復

rogers910 發表於 2011-12-5 23:27
對,Amazon我很早期已玩緊

Platinum就大約半年前到才玩

勁..師兄口味我我差唔多..

我又係鐘意ENTREQ, WW等線材..不過佢地身價都不菲呀.
回復

我是個線材迷,對新線好線很捨得買和試

對器材方面我就沒這麼熱情了
回復

評分

查看全部評分

回復

史的墳 發表於 2011-12-5 22:06
暫時未有特別感覺,因為未有時間煲練佢,但高中方面明顯地清爽、通透、及密度高! ...

WW線例牌要用100hr才開聲,之後才是其實力解放之時
回復

請問現在個connectors係silver-clad定係OCC silver?
http://www.wireworldcable.com/news/platinum_electra.html
如果係silver-clad好像可以power up wor.
回復

今次這條Platinum PC很耐煲,我過百個小時後還是覺得不及條GOLD清晰

聲音未散開,未有WW的招牌音色

擁有美式的激情而又能做到中性中庸

回復

supercow 發表於 2011-12-5 23:29
勁..師兄口味我我差唔多..

我又係鐘意ENTREQ, WW等線材..不過佢地身價都不菲呀. ...

近年來ENTREQ, WW是我買過最滿意的線材
回復

johnmo 發表於 2011-12-4 23:27
低一級的gold electra的聲其實都好堅,而且平一半

深水埗見倒有現貨,$32000有七五折啝
回復

soalex 發表於 2011-12-9 09:37
深水埗見倒有現貨,$32000有七五折啝

買WW線人人都知美國訂價比香港平一半, SSP高X一向食水深 , 你問下樓上D用家會唔會在SSP買?
回復