新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: wingchow

[品牌] McIntosh 同好會

火.. [複製鏈接]
貓哥買返對501囉
回復

貓哥買返對501囉
大英雄 發表於 2010-11-17 16:33

501的確係價錢合理.. watt數足既mono block 後級
回復

可惜代理越賣越貴, QE2後可能再加
回復

新仔報到
C42 + MC602

依家多野做....冇乜機何開聲, 套野變左 "塵列品".....
回復

新仔報到
C42 + MC602

依家多野做....冇乜機何開聲, 套野變左 "塵列品"..... ...
FutureT 發表於 2010-11-19 13:33

MC602正喎!! 雖然昇和無做過呢隻行貨..不過2ch power amp黎講真係數一數二既大力王. 價錢又無而家既MC501, 1.2Kw個d咁誇張..

不過唔知聲底係唔係近似MC402定係新一d老麥既聲?
回復

MC602正喎!! 雖然昇和無做過呢隻行貨..不過2ch power amp黎講真係數一數二既大力王. 價錢又無而家既MC501 ...
kachow 發表於 2010-11-19 16:03

MC602 / 402 / 252  同1201 聲底一樣...
design 大同小異, 當初試齊晒, 差別在於控制力,推力, 重量 同 $$$$.
新的MC 就未聽過.... 唔知依家變成點

spk 唔太難推, 反而 252 or 402 表現會仲好, (大功率野, 對細緻度係要有所妥脅)
隻602 買左好耐了, 當年佢平一對501 些少.... 依家部野都停左產lu.....
回復

師兄用乜喇叭
回復

C 220  only  
照片1 012.jpg
回復

香港係唔係未出過呢款McIntosh AV組合? VP1000, AP1000 分體Pre-av amp..VP1000做Video個part, AP1000做Audio個part.  用HDMI駁埋兩部..

回復

新黎報到,小弟玩C22 + 275.
回復

我都報到
回復

using jmlab 907be, want to buy 2nd hand ma6600/6900, please inform/pm me if interested/find it anywhere, thanks
回復

我都報到
whoami 發表於 2010-11-26 12:56

有無相睇呢?
回復

Mac

Mac
回復 53# kachow

Hi Kachow hing, the photo is coming.........
回復

cls,兩年機ma6900,新都係34000,28000俾佢賣到走(我已還價26500)
回復

各位會員,知唔知新 MC452 幾時到貨呀。
回復

回復  kachow

Hi Kachow hing, the photo is coming.........
whoami 發表於 2010-11-30 21:17

師兄....你兩個RACK仲貴過你D機呀... ..想問下FE係米好正呀....

仲有..我見你後級放最高, 有無因由?
回復

師兄....你兩個RACK仲貴過你D機呀... ..想問下FE係米好正呀....

仲有..我見你後級放最高, ...
supercow 發表於 2010-12-17 10:20

係呀!我第一個FE架年幾前買,當時我用緊超入门組合,但購入FE後當時起碼有20-30%提昇,需然對音色上無幫助,但對整個音牆同定位就改進好大!
第二個FE架就最近先買,因為唔夠用,所以先忍痛買多個,但都有正面提昇,不過我覺得只係3-5%。
致於點解要將後級放係上面果格呢! 原因係我家中隻頑皮貓對部後級個黑色網好有興趣,一開機佢就走埋去出手抓。

總括來說 : 我對 FE 架非常滿意,在我來講, 呢樣可能係我唯一無買錯既野!
回復

FE....我仲未買呀..好想買.
回復

仲有..我都好有興趣胆後...我現在用緊MC252...
回復