新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2790|回復: 7

[喜劇] CIA光碟離奇失竊案

劇情:美國中央情報局(CIA)分析員柯治(尊麥高維治飾)到維珍尼亞州的總部開一個高層機密會議,可惜他得知的機密,竟然是他被炒魷了!震驚的他返回喬治鎮的家,借酒消愁,亂寫回憶錄。他的妻子姬蒂(蒂達史雲頓飾)有點驚愕,卻又不太在乎 – 她與已婚聯邦法警夏利(佐治古尼飾)搞婚外情,還正盤算怎樣跟離開柯治。在另一邊廂的華盛頓市郊,「秀身健身中心」的女職員蓮達(法蘭絲麥杜曼飾)在公司內心不在焉。她的人生目標就是不斷地整容,工作全都推給同事阿卓(畢彼特飾)。雖然她不斷約會男網友,但她其實很清楚中心經理阿德(李察贊堅斯飾)暗戀她。一天,一隻記錄了CIA分析員日記的磁碟意外落在蓮達和阿卓手中。不過阿德的憂慮沒錯,這「絕非什麼好東西」,一連串的荒謬事件隨着這些回憶錄發生,結局更...... (自己睇啦,賣個關子.)

此劇絕核抵死,極盡挖苦美國政府之能事,得閒睇下可以笑下解下悶(當然亦可以深思下).
回復

《CIA光碟離奇失竊案》OK GOOD架!
只係'高安兄弟'如果比我排~ 最喜愛都係《風雲再起時》同埋《影子大亨》呢兩齣。唔知幾時先望到出番BD。

OUQWF00Z.jpg Q8BV000Z.jpg
回復

kalayeung 發表於 2010-10-2 23:19

呢套係咪$199有三?
回復

呢套係咪$199有三?
daken 發表於 2010-10-5 18:02

普通3區係 HxV應該係$99有3,抵啊.呢d”劇情片”唔使睇藍光啦.
回復

普通3區係 HxV應該係$99有3,抵啊.呢d”劇情片”唔使睇藍光啦. ...
kalayeung 發表於 2010-10-6 08:23

而家買dvd 梗係有d唔知點甘
回復

如果你有藍光機,咁又真係冇理由睇番普通dvd既.
回復

起碼覺得個碟盒太大"阻訂"....
回復