新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: yuppi

[喇叭] 各位 Ching 幫幫手, 前置喇叭四選一

qq1122yq 發表於 2012-3-24 16:53
同Level價位為目標,唔係點出汁!...

而家已經出緊血要長抖, 如果再落去會嘔白泡, 隨時俾人寫大字...
回復

yuppi 發表於 2012-3-24 17:01
而家已經出緊血要長抖, 如果再落去會嘔白泡, 隨時俾人寫大字...

買左幾錢呀
回復

yuppi 發表於 2012-3-24 17:01

唔出汁=浪費!
抖吓好啦,唔好太耐...
回復

canon.hk 發表於 2012-3-24 17:04
買左幾錢呀

三十七隻金牛...
回復

十幾年前仲係青頭仔既我, 一時衝動又借錢又賣機, 用咗兩個月糧買咗部 LD Player LVD-Z1...

估吾到冇喇叭用一個星期, 琴晚一見到好價, 即刻用個幾月糧訂咗對前置, 其實我暗戀咗佢已經有四年, 當時我餐搵餐清, 諗都冇諗過會同佢有緣份, 估吾到今晚見到佢既改良靚女版, 仲要有好價, 即刻回復當年果股衝動俾咗禮金, 下星期六同佢拜堂. 終於都可以同佢拉埋天窗,夢想成真!

到時再出開苞報告, 琴晚買咗佢隻 CD 望住頂引先...

評分

查看全部評分

回復

yuppi 發表於 2012-3-24 17:32
十幾年前仲係青頭仔既我, 一時衝動又借錢又賣機, 用咗兩個月糧買咗部 LD Player LVD-Z1...

估吾到冇喇叭用 ...

擦爆佢啦 好靚 C兄玩到咁 洗乜幾個月人工
回復

felixk 發表於 2012-3-24 19:37
擦爆佢啦 好靚 C兄玩到咁 洗乜幾個月人工

真係要個幾兩個月人工, 自已搵吾多, 又冇家底, 只不過單身寡佬先至可以儲到私己錢玩吓影音..
回復

yuppi 發表於 2012-3-24 19:40
真係要個幾兩個月人工, 自已搵吾多, 又冇家底, 只不過單身寡佬先至可以儲到私己錢玩吓影音..  ...

我都係單身 仲要單到爆 所以可以去盡D   影音係咪 只能一人玩 搵個伴支持下就好啦   加油C兄
回復

felixk 發表於 2012-3-24 19:46
我都係單身 仲要單到爆 所以可以去盡D   影音係咪 只能一人玩 搵個伴支持下就好啦    ...

大家一齊加油啦...
回復

其實可以試下mordaunt short mezzo2 中置,都好聲架!
下一步要加2ch amp 了,對P6 要幾大火數?
回復

bigpun1975 發表於 2012-3-24 23:40
其實可以試下mordaunt short mezzo2 中置,都好聲架!
下一步要加2ch amp 了,對P6 要幾大火數? ...

因為位置問題, 除非裝修, 否則現時用吾到大尺寸中置喇叭.

P6 Recommended amplifier power         15 - 250 Watts, 不過我應該吾用 2ch amp, 今年內亦冇錢再買野玩.....(認真)
回復

yuppi 發表於 2012-3-25 00:03
因為位置問題, 除非裝修, 否則現時用吾到大尺寸中置喇叭.

P6 Recommended amplifier power         15 - 250 Wa ...

慢慢黎, 煲下喇叭先啦
回復

bigpun1975 發表於 2012-3-25 00:33
慢慢黎, 煲下喇叭先啦

明白, 下星期六收貨後出 report

評分

查看全部評分

回復

Ching 買到心頭好真係恭喜晒, 記得出report呀 吾係打patpat
回復

yyboy 發表於 2012-3-25 18:43
Ching 買到心頭好真係恭喜晒, 記得出report呀 吾係打patpat

一定, 一定
回復

bigpun1975 發表於 2012-3-25 00:33
慢慢黎, 煲下喇叭先啦

收到.

今晚睇定份 installation manual, 佢竟然好老實咁叫我用"大餅"墊釘腳, 睇黎呢幾日要收集定 D "五蚊銀"

回復

yuppi 發表於 2012-3-25 22:53
收到.

今晚睇定份 installation manual, 佢竟然好老實咁叫我用"大餅"墊釘腳, 睇黎呢幾日要收集定 D "五 ...

FE 墊好用喎,
再唔係買套isoclean 啦!
回復

bigpun1975 發表於 2012-3-25 22:56
FE 墊好用喎,
再唔係買套isoclean 啦!

其實我諗住買兩塊雲石 or 用 OYAIDE INS-SP 釘墊, 請問 o 吾 ok?

OYAIDE INS-SP 釘墊

http://www.oyaide.cn/show-pro.asp?pid=154
回復

好有興趣想知呢對喇叭嘅包膠...期待ing...
回復

yuppi 發表於 2012-3-25 23:04
其實我諗住買兩塊雲石 or 用 OYAIDE INS-SP 釘墊, 請問 o 吾 ok?

OYAIDE INS-SP 釘墊

依個值得參考

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... =%E9%87%98%E5%A2%8A
回復