新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: eosteven

[兩聲道及影音] eosteven's 影音雙修組合 (updated)

火.. [複製鏈接]
thanks for today .....such a really nice woofer with excellent speed

i will call you once my center was repaired .
回復

thanks for today .....such a really nice woofer with excellent speed

i will call ...
claero 發表於 2010-10-31 01:26

Yeah~~ the subwoofer is good for both music and movie
Excellent investment this time
回復

今晚有幸作家訪, 謝謝。

2ch 好唔錯, 雖然唔係我既cup of tea, 但係那只是口味問題, 整體上, 去除環境上的影響及限制, 師兄已做得好好, 琴聲好光亮, 交響樂係層次同定位都好唔錯, 而且分析力同細緻度可以用上上之選黎形容。

但係睇戲就...其實最主要都係個player問題, 限制左你套野既表現, 其實單獨講睇戲又唔係差, 只係因為見識過你套野係2ch既優秀表現, 就知道睇戲其實仲有好大既發展空間。加油, 等你完善睇戲那部份就乜都正哂了, 呵呵。

p.s 多點去聽下hiendy其他師兄既av組合吧, av同2ch既要求真係好唔同架, 有些野你真係要聽多一點先會明我講咩, 不過身為2ch人, av其實對你來說唔會難攪, 我始終覺得2ch玩家對耳比只係玩av既人好好多, 哈!
回復

今晚有幸作家訪, 謝謝。

2ch 好唔錯, 雖然唔係我既cup of tea, 但係那只是口味問題, 整體上, 去 ...
白影 發表於 2010-11-19 00:30

玩完喇...........小心用詞......
回復

kleehkg 發表於 2010-11-19 00:37

玩完啦, 一聽2ch時, o左咀, 一對萬幾既喇叭有d咁既聲, 對pmc既形象又高了, 而且鬼太鼓, 聽到我想走, 因為自卑到想死! 爆得黎又粒粒清晰無比, 比極都仲有, 而且大爆時收得好緊, 唔會爆到無力而散! 攪到我決定左唔會在係自己套野聽鬼太鼓

我用詞好小心啦, 見過鬼仲唔怕黑咩, 呵呵
回復

kleehkg 發表於 2010-11-19 00:37

佢係呢度講已好比面啦
回復

玩完啦, 一聽2ch時, o左咀, 一對萬幾既喇叭有d咁既聲, 對pmc既形象又高了, 而且鬼太鼓, 聽到我想走, 因為 ...
白影 發表於 2010-11-19 00:44

eosteven 套 2 chn 幾正咁喎,可惜今晚無緣.......
回復

佢係呢度講已好比面啦
eosteven 發表於 2010-11-19 00:45

Bluray Player Panasonic BD30.....快 d upgrade 啦......
回復

Bluray Player Panasonic BD30.....快 d upgrade 啦......
kleehkg 發表於 2010-11-19 00:47

邊有BD30咁好, 一早壞左, 呢家用緊media player + PS3, 緊係抵比人小
回復

邊有BD30咁好, 一早壞左, 呢家用緊media player + PS3, 緊係抵比人小 ...
eosteven 發表於 2010-11-19 00:51

妖..........把鬼.......
Upgrade lar .........
回復

邊有BD30咁好, 一早壞左, 呢家用緊media player + PS3, 緊係抵比人小 ...
eosteven 發表於 2010-11-19 00:51

拿拿拿, 唔好曲解我意思喔
無小你, 只係唔忍心見到套野因為一部厚版ps3攪成咁, 你套野好很正! 比一個小環節攪到表現唔到最好既一面, 好唔抵, 但係唔係話依家好差, 只係仲可以好一點喔!

回復

佢係呢度講已好比面啦
eosteven 發表於 2010-11-19 00:45

>.< 咁係好野就要講架啦, 咁正既野...

如果有日我去一度地方, 之後一個字都唔打, 反而大家就會知道係咩一回事...
回復

拿拿拿, 唔好曲解我意思喔   
無小你, 只係唔忍心見到套野因為一部厚版ps3攪成咁, 你 ...
白影 發表於 2010-11-19 00:53

我覺得中置都好大問題,
因為2ch主要用PMC LB1 signature + Bryston 4BSST + 多年精心調較出聲,
不過AV主要用PMC TB2+C + Adcom 7300 + 無調較,亂咁擺出聲.
級數差太遠, 強烈對比下, 所以唔好
回復

我覺得中置都好大問題,
因為2ch主要用PMC LB1 signature + Bryston 4BSST + 多年精心調較出聲,
不過AV ...
eosteven 發表於 2010-11-19 01:01

點擺法 ?
回復

我覺得中置都好大問題,
不過AV ...
eosteven 發表於 2010-11-19 01:01

嗯, 的確係, 你最後比左我地聽無左中置時既表現, 的確係好左好多, 而且仲出現厚同暖既潤感。
「2ch....多年精心調較出聲」的確係正! 無野好講!
回復

快 D upgrade
gogogo ~~~
回復

點擺法 ?
kleehkg 發表於 2010-11-19 01:05

咁擺lor
回復

嗯, 的確係, 你最後比左我地聽無左中置時既表現, 的確係好左好多, 而且仲出現厚同暖既潤感。
「2ch....多 ...
白影 發表於 2010-11-19 01:08

不過無中置, 睇唱會就仲可以, 睇戲就死得
回復

玩完啦, 一聽2ch時, o左咀, 一對萬幾既喇叭有d咁既聲, 對pmc既形象又高了, 而且鬼太鼓, 聽到我想走, 因為 ...
白影 發表於 2010-11-19 00:44

萬幾蚊係我買既旬價姐, 好難搵架,
新版價錢嚇死你, 二手都貴一倍以上
所以我呢對係難求好喇叭
回復

咁擺lor
eosteven 發表於 2010-11-19 01:23

死得.......
回復