新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: eosteven

[兩聲道及影音] eosteven's 影音雙修組合 (updated)

火.. [複製鏈接]
大師,你唔係咁大整蠱呀?我以後唔洗旨意有機會去家訪啦....
pepsiman 發表於 2010-11-19 23:39

除非佢帶埋我黎你先好開門比佢

評分

查看全部評分

回復

PS3同BDP真係會差咁遠?
定係你地聽唔慣舊解碼無左高清個浸高音呀?
我換乜BDP都係用返舊解碼,用光纖去Kr ...
eosteven 發表於 2010-11-19 12:08

BDP都係用返舊解碼,用光纖去Krell AV pre<<<< claero 會話無問題
回復

好正嘅器材
回復

PS3同BDP真係會差咁遠?
定係你地聽唔慣舊解碼無左高清個浸高音呀?
我換乜BDP都係用返舊解碼,用光纖去Kr ...
eosteven 發表於 2010-11-19 12:08

如果甘玩, BDP用coxial入Krell,由krell解, 吾好用光纖.
行全balance.
回復

多謝三位師兄咁遠水路帶d毒品黎毒我.

多謝細耳兄抬部Oppo 83SE nu-force黎, 終於試到高階Bluray機駁史前旗艦AV Pre既效果,

用Optical output DTS core去Krell HTS 7.1解碼的確比PS3好, 聲音清左, 滑左, 靜左, 層次, 質感都好左, 音場大左, 不過總係覺得唔夠埋身, 好斯文....
不過一用Oppo解碼HD再analog 7.1 output去Krell做純pre-amp, 埋身感覺就返晒黎, 資訊大增, 好勁, 好立體, 超強分析力, 勁強質感, 後面多好多聲聽(我d後置小喇叭原來都仲用得,唔太差)
不過遺憾就係部oppo set黎set去都搞唔到個7.1 analog個中置出聲....
仲有subwoofer既睇戲表現仲未set到最好, 未能表現真實力....
睇黎我好快會買部似樣既Bluray, 仲有8條RCA cable....

另外Chris兄真係好狠毒, 帶條Kharma Matrix PC黎毒到我死死下, 之後話無貨無得買....
回復

多謝細耳兄抬部Oppo 83SE nu-force黎, 終於試到高階Bluray機駁史前旗 ...
eosteven 發表於 2010-11-24 02:06

nu-force 之外可以考慮 天龍 A1UD........
回復

回復 125# eosteven

用同軸!包你夠埋身!!!!!!!!
回復

nu-force 之外可以考慮 天龍 A1UD........
kleehkg 發表於 2010-11-24 02:12

A1UD太貴, 4010都仲有可能
回復

另外Chris兄真係好狠毒, 帶條Kharma Matrix PC黎毒到我死死下, 之後話無貨無得買....

唔係我話冇貨吖,我只不過係傳話炸
回復

多謝細耳兄抬部Oppo 83SE nu-force黎, 終於試到高階Bluray機駁史前旗 ...

終於信我地講啦, 呵呵
恭喜哂, 你很快會下定決心買BDP的了
回復

恭喜晒...有晒方向...你話洗錢洗得幾咁值呢...好過左試右試 side 錢吖...
回復

恭喜晒...有晒方向...你話洗錢洗得幾咁值呢...好過左試右試 side 錢吖... ...
pam_jack 發表於 2010-11-24 10:46

這樣就是我們這一代人玩影音既好處, 好易上網識到朋友, 大家交換野玩, 我剛剛都有幾條新線玩, 呵呵
回復

回復 131# pam_jack

個三蛇report 有未呀
回復

試埋GR 或 SR 先呢
回復

eosteven's HIFI system

唔係我話冇貨吖,我只不過係傳話炸
昨晚吾call 我 :( ,我一個人在家數手指

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
回復

昨晚吾call 我  ,我一個人在家數手指

Hintel 發表於 2010-11-24 17:30

你要準備人生大事麻, 呵呵!
你以前上過我度食飯, 但那時我都未整好D野, 可惜之後都無再約你上黎, 我喜歡我套野以前既聲多一點, 哈!
如你唔介意, 可以上黎我度玩架, 但講明先, 我套野依家無乜野好聽架, 大改中, 但無時間好似以前既晚晚校,
所以進度很慢
回復

點知喎! 廢事咗住你煲碟練功啦!唔係禮拜日performance唔到就唔係咁好喇!
回復

不如你講你幾時得閒, 費事次次我約你都比你拒絕
回復

終於信我地講啦, 呵呵
恭喜哂, 你很快會下定決心買BDP的了
白影 發表於 2010-11-24 10:38

緊係信啦, 一分錢一分貨
不過同樣出dts core都係麻麻地, 要出HD先正, 不過如果cheap d既bluray機解碼又有冇咁既效果.....?
回復

回復  eosteven

用同軸!包你夠埋身!!!!!!!!
pinkhung 發表於 2010-11-24 07:45

無左HD個浸會唔會都係差d?
回復