新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 30229|回復: 114

[官方測試報告] 中階HDMI線IN-AKUSTIK REFERENZ參上 !!! [ 已加56小時報告 #83]

上次Hiendy所舉辦ge"中階HDMI大比拼暨旗艦HDMI演示會"令我諗諗不忘 ! 聽到o甘多條HDMI線一齊發功 , 當然高階果4條HDMI線功力深厚 , 但一睇到價錢就即時氣餒(買唔起) .... 為有係中階當中尋尋覓覓 , 因為小弟用先鋒機 , 都想要一條厚低同激d ge HDMI線 , 最後都買左佢 "IN-AKUSTIK REFERENZ" ! 我相信好多人都有用呢個牌子ge線 , 我自己就用緊LS-502喇叭線 , 以呢個價錢 , 有o甘ge聲音質素 , 冇話可說 ! 就此 , 我就對呢個牌子極有信心 ! 最重要仲要係好低玩tim ! 以我感覺呢個牌子聲音ge取向係 , 高音空間感好 , 中音有厚度 ,低音取向熱情狂野 ! 正正合我心水ge聲音 ~~ 貪新....一定會忘舊 , 好 ! 就試下VDH勁吖 ~ 定係IN-AKUSTIK好 , 報告就要等下啦 ! (未run好) 但宜家開下盒頂下引先 !   

原來所謂6星係甘ge :
1) 3-fold shielding
2) Solid conductors
3) Silver plated conductors
4) 24K gold-plated contacts
5) DUO-PE II Isolation
6) Extra large conductor diameters

好精緻ge包裝
2012-04-08 22.28.41.jpg
好似一本書甘打開
2012-04-08 22.30.42.jpg
後面一大篇教學
2012-04-08 22.33.36.jpg
抽條線出黎睇下先
2012-04-08 22.35.02.jpg
見到本書仔 , 不過一定唔會睇 ....
2012-04-08 22.37.07.jpg
羅走本書仔 , 2m線就收左係下面 ~
2012-04-08 22.40.11.jpg
條線都幾似大綱蛇haha
2012-04-08 22.42.16.jpg
書仔都係d廣告黎
2012-04-08 22.54.34.jpg
可以見到條IN-AKUSTIK都粗過條VDH近20%
2012-04-08 23.28.13.jpg
開戰啦 ! 睇下VDH勁吖 ~ 定係IN-AKUSTIK好 (不日上演) !!!
2012-04-08 23.23.04.jpg

~ 謝謝收看 ~

評分

查看全部評分

我都好想入條試吓,你買咗幾多錢呀...
回復

pepsiman 發表於 2012-4-9 01:18
我都好想入條試吓,你買咗幾多錢呀...

個價都好低玩下 !!! 面價就 1m $1900 2m $2340 之後無留意

到手價錢我pm你
回復

kelvinchow8 發表於 2012-4-9 01:22
個價都好低玩下 !!! 面價就 1m $1900 2m $2340 之後無留意  

到手價錢我pm你   ...

好呀,最好攞埋過嚟實試啦...
回復

pepsiman 發表於 2012-4-9 01:23
好呀,最好攞埋過嚟實試啦...

啱啱開盒 ~ 宜家係甘用猛火run緊 , 可能要 7 , 7 , 49日先run好 , 到時大家可以交換黎玩下
回復

Group purchase price for your reference  Inakustik Reference High Speed HDMI® cable  1.4版       HKD~ $950/1M   $1050/2M    $1250/3M
回復

micma 發表於 2012-4-9 01:30
Group purchase price for your reference  Inakustik Reference High Speed HDMI® cable  1.4版       HK ...

E... 甘真係好低喎 ! 要幾多條先有呢個價 ?
回復

micma 發表於 2012-4-9 01:30
Group purchase price for your reference  Inakustik Reference High Speed HDMI® cable  1.4版       HK ...

隔離台都唔侵我玩啦,我知你都入咗兩手,可唔可以讓條俾我先...
或者我地都搞番個集體購買都得啫,我都幾like呢兜線呢...
回復

pepsiman 發表於 2012-4-9 01:34
隔離台都唔侵我玩啦,我知你都入咗兩手,可唔可以讓條俾我先...
或者我地都搞番個集體購買都得啫 ...

我order左2條...1條自用....1條幫人訂

不過搞手重同賣家傾緊價$...未落order
回復

micma 發表於 2012-4-9 01:42
我order左2條...1條自用....1條幫人訂

不過搞手重同賣家傾緊價$...未落order ...

吓,價都未傾好...
不過海外o野唔知安唔安全呢...
回復

師兄,我都係用VDH,等你報告然後等百事佬攪團購
回復

Inakustik Reference High Speed HDMI® cable  1.4版       HKD~ $950/1M   $1050/2M    $1250/3M  
Inakustik Reference High Speed HDMI® cable with Ethernet   1.4版    HKD~ $1100/1M   $1300/2M    $1450/3M

回復

faigoal 發表於 2012-4-9 01:45
師兄,我都係用VDH,等你報告然後等百事佬攪團購

好呀 ~~ 頭先開盒聽左一段仔 , 都有條VDH 8~9成功力 , d低音一樣甘勁 !! 正 !
回復

kelvinchow8 發表於 2012-4-9 01:52
好呀 ~~ 頭先開盒聽左一段仔 , 都有條VDH 8~9成功力 , d低音一樣甘勁 !! 正 !   ...

上次hdmi比拼都覺得佢好平均,真係估佢唔到呢...
回復

pepsiman 發表於 2012-4-9 01:54
上次hdmi比拼都覺得佢好平均,真係估佢唔到呢...

德國仔做音響真係有一手 , 佢地d科技真係好勁 !
回復

我越來越鍾意呢個牌子添Inakustik
回復

faigoal 發表於 2012-4-9 02:00
我越來越鍾意呢個牌子添Inakustik

哈哈 !! 我都係 , 就黎成屋都係 !!
回復

kelvinchow8 發表於 2012-4-9 02:01
哈哈 !! 我都係 , 就黎成屋都係 !!

我玩緊條2502M電源線俾前級都好得,得閒出下Post先 ,毒下人先,實中
回復

faigoal 發表於 2012-4-9 02:08
我玩緊條2502M電源線俾前級都好得,得閒出下Post先 ,毒下人先,實中

識貨,我都用緊佢對喇叭線...
而家想入多條中置線添...
回復

faigoal 發表於 2012-4-9 02:08

期待 !!!
回復