新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6138|回復: 16

[影音組合] ROY‘S聯合國簡簡單單組合

最近重新投入家庭影院,想同大家分享一下,請多多指教~

For AV
Projector: SONY HW30ES
Screen: OS A1 80" Pure Mat II Plus
AV Amp: Anthem MRX300
BDP: Denon 1611
Center: Sonus Faber "Solo"
Rear: Sonus Faber "Wall"
SubWoofer: PolkAudio 12"

For 2 Channel
CDP: Densen 420+
Int. Amp: Electrocompaniet ECI-5 (AV Bypass from Anthem MRX300)
Front: Sonus Faber "Grand Piano Home"

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?新用戶註冊

評分

查看全部評分

唔錯喎!!
回復

ging ar Ching
回復

SF Fans
回復

Projector 我都還沒有。。正啊。。
回復

Wo!!!!!!!!!靚到呢!!!!!!!!
回復

感動~
回復

可唔可以分享下anthem 既聽後感? 我計劃想買
回復

Anthem經ARC調教後無論音場,空間感,細緻度,厚實感均非常出色,人聲對白更係非常正,聽得入神!濃密但又不會令人不適的音效填滿了整個空間,聽到很多細節。Anthem真係好好~
回復

正呀, c hing!!
回復

架撐份量好勁!
回復

好正,不過好似欠一部後級喎
回復

其實如果影音兩用的話,呢set Sonus Faber同價之中別無他選,內外兼備,係呢,部投投有冇報告先?
回復

Nice setting, Toy Tower is a very high C/P value HiFi product, I also use it before.
回復

Wow, very nice setup
回復

一休大師:好彩你提一提叫我睇下Sony,先至買到又有質素又擺位方便嘅投影機~
言歸正傳先:
2D畫面乾淨有力,暗位實淨,畫面密度高而且顏色鮮艷豐富~
3D畫面非常立體,亮度比2D不會跌太多,畫面明亮,戴上眼鏡後黑位再沉下去更加實淨,crosstalk問題有但輕微。

其實買機前都有做功課,發現坊間雜誌都一致性評價Sony C/P值最高,加上買時再睇埋其他同價牌子,最後就當然冇買錯啦~Hehe~~

評分

查看全部評分

回復

roybizkit 發表於 2012-4-15 11:46
一休大師:好彩你提一提叫我睇下Sony,先至買到又有質素又擺位方便嘅投影機~
言歸正傳先:
2D畫面乾淨有力 ...

Sony又十仔開始我已經好想擁有,可惜一直未有机緣

恭喜哂呀!
回復