新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: howin

[兩聲道及影音] 小弟新居影音組合....獻醜.....

火.. [複製鏈接]
我聽果陣架机應該起碼己大半熟...不過Northstar幾代机...聽過都係解像度高但欠少少温暖 ...
xover 發表於 2010-10-27 10:43

我仲諗住Italy一定係熱情如火添 ....SFD II我諗都幾難搵...年代久遠同埋無usb input...玩唔到cas
回復

Howin 兄…想問問部 stello DA100 signature 你覺得係厚定薄聲…有冇興趣試吓我部 DAC…暖聲…不過都係入 ...
pam_jack 發表於 2010-10-27 10:09

Stello我覺得唔算厚聲但亦唔薄....中性d...分析力唔錯...下次你有機會上嚟我度帶埋個解碼上嚟聽下都好喎...我都未聽過PS audio
回復

Stello我覺得唔算厚聲但亦唔薄....中性d...分析力唔錯...下次你有機會上嚟我度帶埋個解碼上嚟聽下都 ...
howin 發表於 2010-10-27 10:49

好呀...因為我都想試吓部 Stello DA100 Signature... ...最想試仲有 Stello DA220 MK II...
係呢...Howin 兄...部 DA100 Signature 係咩價位架?
回復

我仲諗住Italy一定係熱情如火添 ....SFD II我諗都幾難搵...年代久遠同埋無usb input...玩 ...
howin 發表於 2010-10-27 10:45

段估冇痛苦 .....買個USB---> Digital out(coax.) adaptor咪插乜DAC都得囉
回復

買Linn Akurate DS 啦
回復

買Linn Akurate DS 啦
eosteven 發表於 2010-10-27 11:11

呢部野真係唔講得笑...正到痺...但4皮幾你殺左我好過
回復

呢部野真係唔講得笑...正到痺...但4皮幾你殺左我好過
howin 發表於 2010-10-27 11:28

好似有二手喎
回復

好似有二手喎
kingyan 發表於 2010-10-27 11:31

我諗二手都要3個幾....不過有次聽過呢部樣播24/96 file真係好正....
回復

段估冇痛苦 .....買個USB---> Digital out(coax.) adaptor咪插乜DAC都得囉 ...
xover 發表於 2010-10-27 11:03

Right 我而家就係咁用緊...this one http://www.tweekgeek.com/_e/Portable_Computer_Audio/product/HiFace/M2Tech_HiFace.htm
不過最近壞左...遲d攞返代理換過隻...用左唔夠半年就壞咁鬼兒戲...所以先唔想用呢d adaptor...
回復

Right 我而家就係咁用緊...this one  
不過最近壞左...遲d攞返代理換過隻...用左唔夠半年 ...
howin 發表於 2010-10-27 14:02

呢件野近排好hit:lol
回復

呢件野近排好hit
xover 發表於 2010-10-27 14:07

的而且確係好有幫助...音埸會立體左好多...但估唔到咁易壞
回復

的而且確係好有幫助...音埸會立體左好多...但估唔到咁易壞
howin 發表於 2010-10-27 14:09

壞咗:funk:
回復

壞咗
xover 發表於 2010-10-27 14:10

係呀...無啦啦電腦話認佢唔到...跟住過兩個禮拜到我個friend個隻係咁...我地兩隻同期買...都唔夠半年....
回復

係呀...無啦啦電腦話認佢唔到...跟住過兩個禮拜到我個friend個隻係咁...我地兩隻同期買...都唔夠半 ...
howin 發表於 2010-10-27 14:22

:L
回復

裝修好掂, 使左唔少 :lol
回復

勁呀  吾知有無機会聽下
回復

勁呀  吾知有無機会聽下
貓哥 發表於 2010-10-30 11:42

機會嘅野就實有嘅...你唔怕聽壞耳就得喇
回復

裝修好掂, 使左唔少
har 發表於 2010-10-29 16:51

對呢度d ching嚟講只係碎紙...但對小弟嚟講就入哂肉
回復

對呢度d ching嚟講只係碎紙...但對小弟嚟講就入哂肉
howin 發表於 2010-10-30 11:47

咁我果到咪叫狗竇
回復

咁我果到咪叫狗竇
hooh 發表於 2010-10-30 12:46

你全套MK喎..咁都話狗竇..係嘅話我唔介意同你接收左佢
回復