新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 107189|回復: 538

[喇叭] VERITY AUDIO 同好會

見有噤多同好會, 但好似無 Verity Audio.
等我開番個先, 咁以後玩 VA 喇叭的師兄弟都有個地方講下HIFI經

10個like,師兄對parsifal好靚啊
回復

多謝 jj 兄
你的Fidelio組合也很靚仔呀
回復

cvincent 發表於 2012-6-10 15:50
多謝 jj 兄
你的Fidelio組合也很靚仔呀

其實師兄點知我在19/f聽對VA嘅?
回復

嘩...好靚的大葉楓木.
回復

ncwah 發表於 2012-6-10 17:31
其實師兄點知我在19/f聽對VA嘅?

唔知架只是估下咋. 因為旺角有新VA浦點嗎.
回復

cvincent 發表於 2012-6-10 19:52
唔知架只是估下咋. 因為旺角有新VA浦點嗎.

真估吾倒對VA比小型座地還細可以出倒中型座地的聲音,真厲害
回復

細tec 發表於 2012-6-10 17:56
嘩...好靚的大葉楓木.

多謝細tec兄,
你對Ovation都好靚呀. 話時話, 我都系睇左你好多post 才學玩VA咋.
你真系我師兄呀.
八褂問下, 你會唔會上 Sarastro II, 我聽過一次, 真系好正, 鋁帶的高音真的非常飄逸,
分析力非常高及幼細, 個3D立体音場, 我要成個星期才可以忘記佢聽番自己對Parsifal 咋.
回復

cvincent 發表於 2012-6-10 20:12
多謝細tec兄,
你對Ovation都好靚呀. 話時話, 我都系睇左你好多post 才學玩VA咋.
你真系我師兄呀.{:5_434 ...

cvincent兄,

換喇叭, 睇來會是好長遠的事, 而家要籌錢入幾對信號線呀.
回復

RE: VERITY AUDIO 同好會

我都系用VA,過來報到
回復

嗶! 怕瓦兄, 你對Ovation 靚就不在話下啦! 個聆聽環境重正!
回復

細tec 發表於 2012-6-10 20:51
cvincent兄,

換喇叭, 睇來會是好長遠的事, 而家要籌錢入幾對信號線呀.

細tec兄, 有冇怎麼心水信號線呀, 要有怎麼要求呢?
回復

cvincent 發表於 2012-6-10 21:37

細tec要求很高,佢要噢.....顛框框先滿足倒佢架
回復

ncwah 發表於 2012-6-10 21:55

系呀! 我都系第二個post問過佢有冇聽過Odin, 因可能o岩佢
回復

cvincent 發表於 2012-6-10 22:00
系呀! 我都系第二個post問過佢有冇聽過Odin, 因可能o岩佢

睇佢出D post就知啦,又transparent sc,又借對jorma sc試,9x9係odin
回復

ncwah 發表於 2012-6-10 21:55

噢.....顛框框這些天價野, 留待你地這些老闆級人馬玩啦.

尋晚借左對LPZ返來比Phono去前級, 效果都唔錯. 明天會拿Crystal Ultra同Taralabs The One LE返來放在前去後睇下得唔得.
回復

cvincent 發表於 2012-6-10 21:37

而家查實煩緊前去後用邊一對? 心目中有幾對, Transparent Reference XL, Crystal Dreamline, Taralabs 25LE.
回復

細tec 發表於 2012-6-10 22:53
噢.....顛框框這些天價野, 留待你地這些老闆級人馬玩啦.

尋晚借左對LPZ返來比Phono去前級, 效果都唔錯.  ...

ultra我用過,用在前至後好似唔係好適合喎
回復

今次套機有聲出, 真係要萬分多謝幾位朋友肯借出咁貴重的線材比小弟玩, 謝謝.
回復

ncwah 發表於 2012-6-10 23:00
ultra我用過,用在前至後好似唔係好適合喎

Why?
回復