新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: cvincent

[喇叭] VERITY AUDIO 同好會

cvincent 發表於 2012-6-13 21:45
細TEC hing, 你有定案未呀?
By the way, 你有冇試過推後少少對Ovation呀(即近後牆—d), 底頻可能會多番d架 ...

未有定案呀.
剛將對Jorma放在前去後, The One LE解碼去前, LPZ phono amp去前, 今晚會再試試.  
回復

Jorma放在前去後, The One LE解碼去前, LPZ就phono amp去前, 這個配搭暫時覺得最好, 可以兩邊兼顧, 今晚的黑膠聲唔錯.
回復

細tec 發表於 2012-6-14 21:06
Jorma放在前去後, The One LE解碼去前, LPZ就phono amp去前, 這個配搭暫時覺得最好, 可以兩邊兼顧, 今晚的 ...

咁即係有d眉目啦!
恭喜晒!
可吾可以家訪呀?
回復

cvincent 發表於 2012-6-15 01:13
咁即係有d眉目啦!
恭喜晒!
可吾可以家訪呀?

歡迎.  澳門喎.

回復

知道啦! 都好長時間冇過江。找日過來拜訪你。不過要六月底七月頭先, 因又要飛呀! PM 聯絡 你。
回復

cvincent 發表於 2012-6-15 07:22
知道啦! 都好長時間冇過江。找日過來拜訪你。不過要六月底七月頭先, 因又要飛呀! PM 聯絡 你。 ...

五窮六絕七翻身,一於日頭同何生搏過,夜晚去細tec道家訪
回復

ncwah 發表於 2012-6-15 21:07
五窮六絕七翻身,一於上日頭同何生搏過,夜晚去細tec道家訪

評分

查看全部評分

回復

好似搏得制啊! 我零原同細tec兄去食豬扒包, 葡國雞,......然後家訪啦!
回復

cvincent 發表於 2012-6-16 15:26
好似搏得制啊! 我零原同細tec兄去食豬扒包, 葡國雞,......然後家訪啦!

上年新年去馬交食過豬扒包,喺香港食唔翻呀
回復

回復

細tec hing,
just saw the post you were being in Hong Kong last week for home visit.
Are you already fixed your IC cable? anything that can be shared to us?
回復

cvincent 發表於 2012-6-29 13:32
細tec hing,
just saw the post you were being in Hong Kong last week for home visit.
Are you already ...

cvincent兄,

早幾日去聽完Gryphon對VIP信號線之後, 昨天決定了會買佢, 快的話下星期會到貨, 感覺上我估應該會幾夾我套AMP的.

對線好似是銅鍍銀的設計, 分析力強, 中高低都好平均, 有dd味, 感覺好好.  
回復

細tec 發表於 2012-6-29 13:57
cvincent兄,

早幾日去聽完Gryphon對VIP信號線之後, 昨天決定了會買佢, 快的話下星期會到貨, 感覺上我估 ...

太好啦,終於塵埃落定嘞,以後就可以開心聽音樂啦
回復

ncwah 發表於 2012-6-29 19:53
太好啦,終於塵埃落定嘞,以後就可以開心聽音樂啦

查實還要找多一對2m長的信號線比黑膠用, hehe...
回復

細tec 發表於 2012-6-29 20:19
查實還要找多一對線比黑膠用,hehe...

我都要揾對線代替對valhalla,而加試緊對kondo,最衰上次老化插錯,如果唔係有你地幫吓耳
回復

ncwah 發表於 2012-6-29 20:23
我都要揾對線代替對valhalla,而加試緊對kondo,最衰上次老化插錯,如果唔係有你地幫吓耳  ...

不如試下Kharma Enigma Signature的信號線. 因為Burmester分析力咁強同埋好似都幾清下, 加多對厚潤的線你套機應該都重受得.

下次佢地去你度家訪時, 應該可以借到的.
回復

細tec 發表於 2012-6-29 20:29
不如試下Kharma Enigma Signature的信號線.

以前試過對唔記得係咪GR,感覺好濃,好似化左濃庄的靚女,不太喜歡.唔知ES是否一樣同幾銀
回復

我拆過GR同ES的電源線, 所用的線芯完全是兩回事, 兩條線當時用過亦覺得分別都好大.
回復

細tec 發表於 2012-6-29 21:02
我拆過GR同ES的電源線, 所用的線芯完全是兩回事, 兩條線當時用過亦覺得分別都好大. ...

細tec兄,依排見你試同換咗好多線材 ,要盡快去你府上家訪先得!
回復

kyu888 發表於 2012-6-29 21:16
細tec兄,依排見你試同換咗好多線材 ,要盡快去你府上家訪先得!  ...

kyu888兄,

我都只係試左幾對線. 套amp同喇叭線都唱了百多小時, 每日好似都在變化當中, d聲而家應該可以見下人啦, 有空會打比你.   
回復