新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 一無閒

[其他] 各器材的缺點

火.. [複製鏈接]
我用緊... 又唔係太差... 可能我唔識聽啦...
火機 發表於 2010-10-29 11:03

不是說它太差,它有一定的素質

但味道就冇乜,素質和同價格比也非權威說的超班表現

只能說中規中距,沒有特出之處(優點)

寫手誇大了910的實力,令到入手後感覺貨不對辦

師兄可能你的音源夠味,所以用了910也沒問題吧
回復

講下一兩條線都講幾頁,若講其他真係有排噪。
我覺得近年最應留意是orb這日本野,一窩蜂網上訂回來,之後吹 ...
cowboy 發表於 2010-10-29 20:42

頂!! 我仲有個ORB八個窿拖板, 不過用黎插AV, 買時成8K, 現在 .........:'(
回復

頂!! 我仲有個ORB八個窿拖板, 不過用黎插AV, 買時成8K, 現在 .........
7500martin 發表於 2010-10-30 00:22

8k?點解唔用有腳魚呀?
仲唔快d出手?過多兩年無人識到時想賣都難!
還記得初初開始在網上被發現,驚為天人,熱烈吹捧
現在?找人講下都無!
orb這單野令我學到不要太快信人,真正的好東西是經得起時間考驗。
新牌子還是看多一兩年好一些^^
經驗之談,不喜勿插,但新手要留意^•^
回復

heehee...大家多交流,多分享,好似這個post咁, 或者左借右借,聽"arm"再入手, 走少好多冤枉路
下下都入來試, ...
snooker147 發表於 2010-10-29 17:51

同意
所以要識多啲老友(毒友) 可以交換來試,每個人玩空間吾同而且每個人感受吾同,最好在自己家中試先知道是否OK(不過個荷包一定好傷 )
回復

嘩。。無上幾日就有踢爆post..  好彩我老友D野係即場AB比較完。。再試完幾日後先比錢!。。
而且重有位超高人教路。。如果唔係錢就好似拋落海咁。。。
回復

8k?點解唔用有腳魚呀?
仲唔快d出手?過多兩年無人識到時想賣都難!
還記得初初開始在網上被發現,驚為天 ...
cowboy 發表於 2010-10-30 03:46

什麼是有脚魚?? 當初買它的原因, 只是想要八個窿!! 結構其實也可以, 只是不明白為何用National插頭!!
回復

什麼是有脚魚?? 當初買它的原因, 只是想要八個窿!! 結構其實也可以, 只是不明白為何用National插頭! ...
7500martin 發表於 2010-10-30 08:29

FISCH REF.
回復

講下一兩條線都講幾頁,若講其他真係有排噪。
我覺得近年最應留意是orb這日本野,一窩蜂網上訂回來,之後吹 ...
cowboy 發表於 2010-10-29 20:42

ORAL B真係.......,個個話好,其實就唔係咁好

之後重要個個散水,但奇怪無人話佢唔好,死味
回復

我地呢度最鍾意踢爆果d聲稱幾百蚊可以贏幾萬蚊的神線, 不過有時都要顧下d用家的感受, 用詞盡量客氣d, 如果唔係好似我咁, 被其他網站 black list........
回復

請大家講多DD,等我哩D新手知多D,可以慳反唔小錢:lol
回復

我地呢度最鍾意踢爆果d聲稱幾百蚊可以贏幾萬蚊的神線, 不過有時都要顧下d用家的感受, 用詞盡量客氣d, 如果 ...
hkp1196 發表於 2010-10-30 12:00

明教主人地都是做生意姐
回復

好彩無用過上述的Powercord
咁AET點睇?:)
回復

我想講下WEISS DAC202 同 DAC2, 好厄錢. 早輪買左部DAC202呢賀中秋, 寫完自家包膠後仲要比DWS(代理)踩場, 真無引. 過左2WEEK左右幾個老友帶埋DAC2, 鹿, BERKERLY, PRISM, W4S, DA11, 唻個CAS 通鼎大踢館, 當時拆開DAC2 同 DAC202 唻看, 哇...兩部野直頭一樣. 完全看吾出邊到貴左2皮野, 個粒9018最多貴USD10.......真系好厄錢.....好才閃左....
回復

好彩無用過上述的Powercord
咁AET點睇?
Jerry 發表於 2010-10-30 16:13

AET OK喇, DIY 低玩好多LOR. 起碼過左氣都仲用緊.
回復

我想講下WEISS DAC202 同 DAC2, 好厄錢. 早輪買左部DAC202呢賀中秋, 寫完自家包膠後仲要比DWS(代理)踩場,  ...
印度廚皇 發表於 2010-10-30 23:10

Good!
回復

我想講下WEISS DAC202 同 DAC2, 好厄錢. 早輪買左部DAC202呢賀中秋, 寫完自家包膠後仲要比DWS(代理)踩場,  ...

師兄可唔可以講下W4S同隻鹿表現如何ar?
好似好抵玩咁ar
回復

CHING, 自上次比人用商業角度唻踩場, 就吾系好想再寫報告喇,
不過CHING問到, 我會建議你可能買2手DA11 會好D. (以價位同LEVEL唻計.)
回復

CHING, 自上次比人用商業角度唻踩場, 就吾系好想再寫報告喇,
不過CHING問到, 我會建議你可能買2手DA11 會 ...
印度廚皇 發表於 2010-10-30 23:34

咁大獲......
睇咁耐都話w4s同鹿仔點正點正
重點睇都正過DA11咁話wor....
睇來又要再諗諗la
回復

喔....如果你問我DAC202 買吾買得過, 甘我一定會叫你買鹿仔. 呢部好驚喜!! 而且平過202 一半丫.....(最好有2手喇...更系....)
因W4S 明顯吾系個GRADE, 但同DA11就差吾多. 而DA11 D details 會仲好D, 但味就無甘濃.
回復

敢問係咪唔係深度呢?即2d立体,唔夠3d?
回復